Publicitat
Política · 25 de Març de 2010. 19:53h.

Montilla critica el "tacticisme excessiu"

El Parlament celebra el 30è aniversari en el pitjor moment de la seva història

Montilla critica el "tacticisme excessiu"

El president Montilla, al Parlament durant la celebració aquest dijous del 30è aniversari del restabliment de la cambra catalana després del franquisme. En primer pla, Heribert Barrera

El ple solemne del Parlament per commemorar el trentè aniversari del seu restabliment s'ha convertit en una sessió de catarsi de tots els oradors enfront la desafecció i en una crida en favor de la política. El president de la Generalitat, José Montilla, s'ha mostrat partidari de "reconnectar la política i la societat" i ha criticat "la crítica desproporcionada, el tacticisme excessiu, la gesticulació comunicativa i la dificultat d'assolir consens de fons". "Hem de millorar i rectificar", tambe ha insistit, "per reduir significativament la instastifacció política".

El mateix president del Parlament, Ernest Benach, el segon càrrec institucional del país, també ha fet una crida a combatre "la desonfiança, el descrèdit i la desafecció" i ha fet "una reivindicació de la política". Artur Mas, de CiU, ha tingut paraules per l'expresident Jordi Pujol -que estava a la tribuna de convidats- perquè "la seva petjada ha estat profunda". Joan Puigcercós, d'Esquerra, ha afirmat que el Parlament "ha protagonitzat la vida política d’aquest bocí de la nostra nació, com li correspon en una societat democràtica". Per al president de Ciutadans, Albert Rivera "Catalunya ha tocat fons" i ha admès que "tenim un greu problema".

Les primeres eleccions catalanes van tenir lloc el 20 de març de 1980 i la sessió constitutiva del primer Parlament restablert es va fer el 10 d’abril, amb una sessió inaugural que va presidir Josep Tarradellas. En aquesta sessió, Heribert Barrera va ser elegit president de la cambra, i dies després, el 24 d’abril, es va fer el primer debat d’investidura, en què Jordi Pujol va ser elegit president de la Generalitat.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 miguel, barcelona, 26/03/2010 - 23:24

Estoy de acuerdo con Montilla:"hay que reconectar la política y la sociedad", Que se vaya y deje paso a gente nueva, capaz de resolver los problemas de la gente, que no enfrenten a los catalanes, sino que nos unan

#6 Dídac, Sant Feliu, 26/03/2010 - 18:12

Jo també recolzo Ciutadans, però no pas per eliminació, sinó per què realment m'agrada la seva proposta, valenta i propera als ciutadans, i no al servei d'interessos mediàtics ni econòmics.

#5 david, sant feliu, 26/03/2010 - 17:36

Esto es un girigall, El tripartito inoperante y hundido. Mi voto para Ciutadans

#4 Jordi, BCN, 26/03/2010 - 15:59

El Tripartit ha hecho mucho daño a Cataluña. Yo me fio de C's Ciudadanos el Partido de la Ciudadanía.

#3 marc, Barcelona, 26/03/2010 - 10:22

"En el pitjor moment de la seva història"? Home! em sembla que us heu passat amb el titular. Suposo que, quan la Guerra Civil, el Parlament va viure moments mil vegades pitjors!