Publicitat
Política · 11 de Gener de 2010. 09:39h.

Montilla defensa que "un tribunal nou tindria més legitimitat"

No descarta avançar eleccions i creu que el PP és qui més fa per l'independentisme

Montilla defensa que "un tribunal nou tindria més legitimitat"

Montilla, durant l'entrevista

El president de la Generalitat, José Montilla, ha estat entrevistat a Els Matins de TV3, on ha lamentat que "hi hagi hagut respostes fora de to a la carta que vaig enviar a les entitats". En aquest sentit ha apuntat que "no vull polemitzar amb una persona que no representa el socialisme espanyol, ho va ser fa dècades. El senyor Guerra va votar l'Estatut i el senyor Arenas, del PP, el va recòrrer".

Montilla també ha defensat que "segurament un tribunal nou tindria més legitimitat, però és una especulació". El president de la Generalitat també considera que "l'augment de l'independentisme és una dada a tenir en compte". "Els separadors ajuden més a l'augment de l'independentisme que els separatistes, com el PP. Alguns dirigents fan més per l'independència que molts dirigents independentistes".

Pel que fa a l'incendi d'Horta de Sant Joan, ha recordat que "és la nostra policia qui ho ha investigat, la policia de la Generalitat". "L'oposició hauria de felicitar la nostra policia, vol utilitzar un fet tràgic per un rèdit electoral", ha lamentat, tot i deixar clar que "es donaran explicacions, Saura demanarà comparèixer al Parlament".

D'altra banda, ha assenyalat que "no té sentit crear les vegueries si no desapareixen les diputacions". "Les vegueries és un compromís electoral del PSC, no és nou. No tinc la sensació que alcaldes socialistes s'hi oposin", ha apuntat. Montilla també ha dit que preten esgotar la legislatura, però no ha descartat una avançament electoral".

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 Ufrasico, Villena, 11/01/2010 - 15:07

! Y unos barandas sociatas del PSC que no usar cientos de miles de votos, no nacionalistas, para hacer politiqueo "ultra" ( ultranaconalista) contario a los intereses de esos vontanes, tambien tendría más legitimidad política y moral.

#9 Red Baron, Viladecavalls, 11/01/2010 - 13:46

i 4 anys més de deliberacions, ja en serien 8

#8 joan, manresa, 11/01/2010 - 12:53

Sempre la matexa cançó,que si el PP,que sí CiU només vol treure redits electorals..A Vostés L'oposició els fa nossa,no volen que ningú els critiqui.Pro ailas,quan Vostés van ser a \'oposició,quinas tanganas,quin cinisme i día sí i día també..

#7 Sebastià, bcn, 11/01/2010 - 12:33

Pot parlar de legitimitat algú que és president sense haver guanyat a les urnes?

#6 Kropotkin, Vic, 11/01/2010 - 11:40

Si, por ejemplo un tribunal formado por Estivill, Piqué Vidal, Lopez Tena, Sala, De la Rosa, etc. Todos como juristas de reconocido prestigio. Esto garantizaria la imparcialidad del chanchullo.