Publicitat
Política · 10 de Maig de 2010. 20:58h.

Montilla demana ajuda al Senat

Es reuneix amb el president de la cambra alta per desbloquejar l'Estatut

Montilla demana ajuda al Senat

José Montilla amb Vicente Rojo, president del Senat

El president de la Generalitat, José Montilla, confia que el PSOE doni suport a la reforma de la llei orgànica del Tribunal Constitucional (TC) que promouen el tripartit i CiU. Montilla s'ha reunit aquest dilluns amb el president del Senat, Javier Rojo, per exposar-li els arguments del Govern i demanar oficialment comparèixer a la cambra alta per defensar-los.

Montilla s'ha mostrat convençut que la proposta que redactaran els partits catalans serà "susceptible de tenir el suport del grup parlamentari socialista" i ha considerat "anormal" la situació actual del TC.

D'altra banda, ha evitat opinar sobre l'actitud del president espanyol envers la renovació del TC, però s'ha mostrat convençut que el PSOE farà costat a la reivindicació catalana. "Tenim la raó de costat. Espero que aquesta proposta, que encara no està redactada, sigui susceptible de tenir el suport del grup parlamentari socialista. Alguns pensen que ho fem de cara a la galeria, però jo crec que cal una reforma de la llei perquè hi ha llacunes, com s'ha demostrat".

Tot i això, no ha concretat quan es reunirà amb José Luis Rodríguez Zapatero per parlar-ne, i simplement ha confirmat que els "pròxims dies o setmanes" hi haurà "una trobada física" per parlar de diversos temes, després de deixar clar que l'última setmana han parlat "en diverses ocasions".

Així mateix, ha afirmat que el TC està en una situació "anormal", amb quatre integrants amb el mandat caducat i una vacant per defunció, i que "cada dia que passa està més qüestionat; no hi ha una situació semblant en cap altre país europeu".

També ha rebutjat amb contundència els candidats que el PP va proposar per renovar el TC -Enrique López i Francisco José Hernando- perquè "la seva trajectòria no diu gaire de la imparcialitat que es requereix a un candidat". I ha reiterat que Catalunya "no pot acceptar passivament una sentència restrictiva" de l'Estatut.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 sulfuro sulfuro, Barcelona, 11/05/2010 - 09:09

Solo le falta pedir ayuda a la Iglesia.
A pesar de todo sus días de Gloria en el Parlament están contados y luego pasará a un limbo bien amueblado aunque no pueda ser el de los justos
Por cierto eliminar el Senado sería una magnífica medida de ahorro