Política · 29 d'Abril de 2020. 09:34h.

Montilla demana una pausa en el procés

"Catalunya ha de ser part de les solucions i no un obstacle"

Montilla demana una pausa en el procés

L'expresident de la Generalitat, José Montilla, ha reclamat un "parèntesi" en el procés per "actuar units contra la pandèmia i les seves conseqüències" i en un article a La Vanguardia demana "al president Torra i a el Govern una pausa en la lluita per la secessió".

Montilla exposa que "la crítica política contra les decisions de govern és legítima, necessària i, sovint, útil", però adverteix que "quan provenen d'altres responsabilitats de govern, hi ha un requisit indispensable: l'esperit constructiu i la coresponsabilitat". "Quin sentit té convertir-se en profetes de la catàstrofe, dient als altres el que cal fer sense ser capaços de fer correctament allò que els correspon?", es pregunta.

El també exsenador socialista adverteix que "la crisi sanitària -gravísima i molt dura per a tantes i tantes persones afectades- ens aboca a una crisi econòmica sense precedents. Cal que siguem conscients", i "és en aquest context que goso demanar aquest parèntesi".

"No demano a ningú que renunciï al seu projecte polític", i afegeix que "l'objectiu de la independència és una cosa que jo no comparteixo, però que -com he dit en moltes ocasions- és de el tot legítim si es situa en el marc del respecte a les regles de joc democràtiques. Però ara ens convé a tots obrir una pausa".

Jose Montilla assenyala que "els conflictes no resolts s'enquisten i s'agreugen". En aquest sentit, admet que "tenim un problema polític en l'articulació territorial d'Espanya i en l'exercici de l'autogovern a Catalunya que necessita solucions", però creu que ara cal centrar-se en "gestionar les gravíssimes conseqüències de la pandèmia".

L'expresident demana al Govern "considerar els riscos que tenim per davant i sumar-se a un esforç col·lectiu de reconstrucció econòmica i social, buscant les millors i més àmplies aliances possibles". "Ara tenim la proposta de el president de el Govern d'Espanya d'un pacte per a la reconstrucció o la recuperació -el nom no fa la cosa-, a què estan cridats no només els grups polítics sinó el conjunt de les administracions públiques i els agents econòmics i socials. Un pacte que caldrà fer, també, en l'àmbit de Catalunya", subratlla.

Montilla defensa que "Catalunya ha de ser part de les solucions i no un obstacle per assolir-les" i apunta que "un pacte per a la reconstrucció no es pot fer sense el Govern d'Espanya ni a l'marge de Govern de Catalunya. No ens podem permetre el luxe de no estar".

"Per tot això demano una pausa. No una renúncia, ni un abandó de l'diàleg necessari per buscar les solucions als problemes polítics de fons. No utilitzem el procés per a impedir o dificultar aquest pacte d'Estat per a la reconstrucció social i econòmica. Catalunya ho necessita", conclou.

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#18 Temps sabàtic, Barcelona, 29/04/2020 - 19:19

Vol dir que quan tinguem una vacuna santornemi a cremar Barcelona, a tallar la Meridiana mentres la gent indispensable com s'ha demostrat en aquesta pandèmia, que paguen impostos i fan funcionar el pais, es fan fotre cada dos per tres per la gràcia d'una minoria de carlistes 1714. Per cert, CAT, ara estaria de P.M. fora de la C.E. i covid19

#17 jvcs, barcelona, 29/04/2020 - 18:10

Mientras no se corte de raiz el 3 % encubierto y el clientelismo subvencionador , la economia no volverá a ser lo que era .Con esta generación de vividores a lo trapis y inutiles sin ninguna cualificación alguna para cargo publico no hay nada que hacer ni discutir.
Lo unico elecciones y barrer la porqueria con cimientos eticos y de responsabilidad

#16 Menjamela Grandi, Anapurna, 29/04/2020 - 16:41

vete a cascarla por ahí, anda

#15 Neferu, Barcelona, 29/04/2020 - 14:47

Montilla.¿ He leído bien? ¿ "Una pausa"? Qué les está proponiendo, que cuando volvamos a la normalidad, cuando se anule el estado de alarma, vuelvan a la independencia, a la murga de los descerebrados CDR? Fíjese, Montilla, yo tonta de mí creía que el PSC estaba por la democracia, por el respeto a las reglas del juego. ¡¡Qué vergüenza, Mon

#14 Lepero, Barcelona/tabarnia, 29/04/2020 - 12:37

El charnego agradecido, inventor de la desafección.