Publicitat
Política · 16 de Desembre de 2011. 18:11h.

Montilla: "demano disculpes"

El PSC lamenta "la falta de suport entre els intel·lectuals"

Montilla: "demano disculpes"

Montilla, amb Serra, abans del seu discurs

L'encara primer secretari del PSC, José Montilla, ha acabat el seu infome de gestió al congrés del PSC amb unes paraules emotives -"sincerament, demano disculpes, per les errades"- i una frase que demostra que s'ha acabat "cosint" el PSC al catalanisme com deia Joan Puigcercós: "continuaré al servei de Catalunya, que és el meu país".

Montilla ha acabat fent un discurs molt emotiu -que ha estat rebut amb aplaudiments i tothom dempeus al final-, però ha començat justificant el segon tripartit, fins i tot no ha estalviat crítiques a Zapatero: "vam ser el primer govern en parlar de la crisi mentre d'altres encara parlaven de desacceleració".

El dirigent socialista ha negat que "tots els mals que pateix Catalunya tinguin el seu origen en els governs de progrés" i ha assegurat que "vam treballar fins a l'extenuació en un nou acord de finançament, que si no era un pacte fiscal ha estat el millor que ha tingut mai Catalunya".

Montilla també ha criticat la sentència de l'Estatut que ha tingut "pèssimes consequències" i "ha debilitat com mai la relació emocional amb Espanya". "Aquests desencontres han minat la nostra credibilitat, començant per mi mateix", ha admès.

D'altra banda ha fet autocrítica sobre la pèrdua d'influència social en sectors socials com "els joves, que no se senten atrets per les nostres propostes". "Hem deixat de representar la socialdemocràcia útil", ha afegit.

José Montilla ha fet una crida a "dir les coses pel seu nom" i a encetar "debats incómodes com el de la seguretat o la integració" perquè "no podem disfressar ni edulcorar els diagnòstics". "El nostre parit ha deixat de ser atractiu", ha reconegut.

D'altra banda, ha acceptat que ha perdut "presència natural en l'associacionisme del país", de manera "especialment sensbile en el món de la cultura i la creació" amb "la falta de suport entre els intel·lectuals del país" més enllà dels de "l'òrbita convergente que ens diuen què hem de fer".

Fins i tot ha reconegut que "son menys netes les fronteres entre dretes  i esquerres que no vol dir que no hi hagi dretes i esquerres". El primer secretari del PSC ha lamentat, en aquest sentit, la "poca complicitat mediàtica i política".

Montilla, en to de governant, també ha alertat que "el domini de l'anglès" serà fonamental per canviar el model econòmic de Catalunya i ha justificat que no convoqués el congrés abans perquè "no hauria canviat el resultat de les municipals" i ara hi hauria una nova direcció "que hauria passat per dues derrotes consecutives".

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#7 montsainos, iznajar, 17/12/2011 - 13:38

pobret montilla! quants sacrificis que ha fet ell per a Catalunya i tan poc que li hem reconegut. Quanta incompresssió, no haver sabut veure lo "requetebé!" que va governar , l'espavilat que era i el domini oral de llengua que va manifestar anant pel món. Que desagraits que som.no tenim perdó

#6 EXHIBICIONISME HIPOCRITA . DISCULPES INUTILS, barcelona, 17/12/2011 - 11:38

QUE FACIL ES DEMANAR DISCULPES. QUANTS NEGOCIS ARRUINATS, QUANT DEUTE INCRUSTAT, QUAN MATRIMONIS DIVORCIATS, QUANTA BARBARIE CREADA PEL MULTICULTURALISME MERDOS DE CLOS, HEREU. MONYILLA , ZARAGOZA, ICETA I TOTA LA PURRIA IGUAL QUE L'ESPANYA PODRIDA. QUI HO PAGARA, ELLS A CARREC DEL SEU SOU ????

#5 Séneca, Barcelona, 16/12/2011 - 21:45

Ara se'n adona del problema de l'immigració ('integració-seguretat -sempre negant els mots escaients)? Ara demana perdó? El que caldria és rendir comptes i pagar per les bestieses i caos perpetrats; ell i ZP (i Saura, Carod, etc.). Ja ni ha prou de inutils governant-nos. Ho paguem massa car. Fora!

#4 Jaume, Navàs (El Bages), 16/12/2011 - 20:15

President Montilla, no heu estat al servei de Catalunya sinó que heu posat Catalunya al vostre servei. I ens heu deixat una herència que trigarem anys i anys a poder-la pair i tornar a ser capdavanters a Europa com abans havíem estat.

#4.1 Pere, LLeida, 17/12/2011 - 08:12

Capdavanters a Europa? Un altre enamorat del califat d'en Pujol. Vint-i-tres anys de corrupteles i de clientelisme descarat, que la incompetència d'un tripartit ens han fet oblidar massa de pressa.

#4.2 Jaume, Navàs (El Bages), 17/12/2011 - 12:55

Pere de Lleida, potser no t'agradarà saber-ho però la regió económica Catalunya, Rhône-Alps i Lombardia va assolir un nivell econòmic tant en PIB com en renda per capita que vorejava l'excel·lent. I això no s'aconsegueix per casualitat sinó perquè hi ha gent al darrera que ho fa possible

#3 Tomppa, Sabadell, 16/12/2011 - 20:00

Catalans han de canviar castellà a anglès o morir com esclaus espanyols.