Publicitat
Política · 17 de Març de 2009. 10:42h.

Montilla desautoritza Benach

Li explica, per carta, que és ell qui decideix si s'han de lliurar còpies dels informes demanats per CiU

Montilla desautoritza Benach

Benach i Montilla, en una Diada

El president de la Generalitat, el socialista José Montilla, ha negat a l'oposició còpia dels estudis encarregats pel Departament de la Presidència tal i com havia sol·licitat CiU al Parlament. D'aquesta manera, el president de la Generalitat desautoriza al del Parlament, que va dictaminar fa dues setmanes que Montilla havia de lliurar còpia de 12 informes sol·licitats pel primer grup de l'oposició. Així ho va fer saber a Montilla.

El president de la Generalitat va respondre ahir, també per carta amb una negativa, que recull El País. Montilla es justifica tot recordant que el diputat ja ha pogut veure els informes sospitosos, encara que no hagi pogut fotocopiar-los com era la seva intenció. Segons la carta de Montilla, el Govern no ha negat informació a CiU perquè entén que el reglament del Parlament li permet no donar còpies dels informes "tenint en compte el tema de la informació" sol·licitada. A més de Montilla també han negat informes a l'oposició el vicepresident, Josep Lluís Carod Rovira, i Joan Saura, conseller d'Interior.

A la carta, el president s'atribueix la potestat per a determinar si un document ha de ser lliurat o no. "D'aquí que no es pugui concloure a priori i de forma generalitzada quina és la fórmula per a donar compliment al dret d'accés a la informació dels diputats". Fonts del Departament de Presidència neguen voluntat obstruccionista i defensen que "els informes que encarrega la Generalitat no han d'estar damunt de totes les taules".

El reglament del Parlament indica que "les autoritats o l'administració requerides, en un termini no superior a 15 dies, han de facilitar al diputat o diputada, directament o mitjançant la presidència del Parlament, la informació sol·licitada o bé han de permetre-li l'accés lliurement perquè ho estudiï i prengui les notes que cregui oportunes si, donades les característiques de la documentació o segons la normativa vigent, no poden facilitar-li còpia de la mateixa".

Els estudis de Presidència que va sol·licitar CiU no poden ser considerats secrets, segons li va recordar Benach a Montilla en la seva primera carta. Entre els títols dels informes hi ha un sobre el funcionament del telèfon d'atenció al ciutadà del Govern català, un altre sobre el posicionament de la marca "Generalitat" en els cercadors d'Internet i un sobre la marca "Govern de Catalunya".

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#17 Ramon de les olives, Barcelona, 17/03/2009 - 23:49

Volem els papers! Però no els de Salamanca, si no els dels informes. Vinga, Montilla! Zapatero Montilla = Zapatilla. Estava cantat!

#16 Pijoaparte, El Carmel, 17/03/2009 - 21:47

A l'oasi català tot es posible. Després de com van correr tots per amagar el del 3% no ens ha d'extranyar res. La falta de respecte a les regles i al poble (la patria es una materia prima barata) fa que cada dia semble mes aixo una Republica bananera.

#15 rafel, bcn, 17/03/2009 - 21:35

Nosalres a votar cada quatre anys i després a callar. Visca la democracia !!!!

#14 Laura, Barcelona, 17/03/2009 - 17:28

Però és que els informes pagats amb diners públics no són accesibles a tots els ciutadans? No haurien d'estar publicats a les pàgines web dels departaments que els han encarregat? Què potser volen amagar alguna cosa?

#13 CATALA, MATARO, 17/03/2009 - 14:38

TATE I COMPANYIA no us esvereu ni perdeu els nervis ,tot aixo ens ho ha portat aquesta constitucio signada per quatre cagats, sota el paraigues FRANQUISTA ino hi ha res ha pelar aguantar metxa i soportar el genocidi CATALA