Publicitat
Política · 5 de Gener de 2010. 19:49h.

Montilla desautoritza ERC amb les vegueries

El Govern ajorna l'aprovació de l'avantprojecte d'ordenació territorial

Montilla desautoritza ERC amb les vegueries

El conseller de Governació, Jordi Ausàs, junto al conseller Castells, durante la reunión del Consell de Govern de este martes (foto: ACN / Xavier Alsinet)

Les presses d'Esquerra Republicana respecte a la recuperació de les vegueries han estat frenades pel president Montilla, que ha alentit el procés de la nova ordenació territorial de Catalunya i ha ajornat aquest dimarts l'aprovació pel Govern de l'avantprojecte del conseller Jordi Ausàs, d' ERC.

De fet, i malgrat les declaracions oficials, en la direcció del PSC hi ha un total desacord amb la postura d'Esquerra d'impulsar ia la recuperació de les vegueries, i aquest desacord s'ha reflectit en la decisió del Govern d'ajornar la qüestió. En realitat, ERC i Ausàs han quedat desautoritzats.

ERC vol marcar perfil propi en aquest any electoral, i ha considerat que la recuperació de les vegueries és una bona bandera. A més, és un compromís que figura en el programa d'actuació del tripartit.

Però, precisament perquè és un any electoral, el PSC és conscient que les tensions i polèmiques territorials que provoca aquesta qüestió poden ser molt negatives pels socialistes en la perspectiva de les eleccions.

En aquesta línia, ha estat decisiva la pressió del poderós lobby municipalista dels socialistes catalans, totalment oposat a les pretensions d'ERC. Finalment, els munipalistas han impostos les seves directrius.

Aquesta és la traducció política de les paraules del conseller Nadal, que ha actuat aquest dimarts de portaveu del Govern quan, després de la reunió d'aquest, ha afirmat que l'avantprojecte encara "no té el grau de maduració suficient".

Amb l'objectiu que quedés molt clar d'on ve la decisió, Nadal ha revelat que l'únic que ha parlat de les vegueries durant la reunió ha estat el president Montilla. És una manera de dir que Montilla ha frenat l'avantprojecte.

No només s'ha frenat l'avantprojecte, sinó que no hi ha data per a la seva eventual aprovació. Nadal ha indicat que aquesta aprovació "no té una data precisa", i que depèn del "grau de maduració" del document elaborat pel conseller Ausàs.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 sulfuro sulfuro, Barcelona, 06/01/2010 - 22:05

A vegadas los del Tripa meten la pata y esto de las veguerías es un caso claro

#5 joan, manresa, 06/01/2010 - 12:47

Axó ya comença a fer pudor..Are u comentabem aquí al Casal,cull..s,quanta feina els deu costar axó.Total es un pla ya den temps del President Pujol.Ultimament una comissió de tecnics el va recollir,esta tot mastagat..¿ Que pase dons..?La clau de ERC ?

#4 Daserrout, BCN, 06/01/2010 - 11:59

D'un perdedor com Ausàs no podem esperar res més. Puigcercós avalador d'Ausàs no té res a dir ?.Trist paper d'ERC. Si aquesta genteta ens ha de portat cap a a la Independència, jo no la vull.

#3 andreu, tarragona, 06/01/2010 - 11:32

Sento vergonya de haver estat militant d'ERC. No teniu dignitat. Solament serviu per continuar a la menjadora.

#2 Ex votant d'ERC, L'Estartit, 06/01/2010 - 09:02

Després de més de set anys, ERC ja hi está acostumada a que la violin...sembla que fins i tot li dona gust.