Publicitat
Política · 10 de Setembre de 2012. 17:04h.

Montilla diu que la independència farà recular Catalunya

L'expresident creu que "Espanya ha d’evolucionar en una perspectiva federal"

Montilla diu que la independència farà recular Catalunya

Montilla, en una imatge d'arxiu

L'expresident de la Generalitat, José Montilla, considera que la independència farà recular Catalunya. Mitjançant un comunicat relatiu a la Diada, Montilla assegura que l'única via bona per al país "continua sent l’Estatut d’Autonomia" i que "per altres vies no garantides, però suposadament més ambicioses i estimulants, podem escriure irresponsablement el camí de la seva reculada".

"Espanya ha d’evolucionar – i estic convençut que serà així si no defallim en el nostre propòsit  – en una perspectiva federal. Reformant la Constitució, quan hi hagi condicions per fer-ho, però sobretot canviant les actituds. Per això, en aquests moments de turbulència, és important recordar que la garantia de la continuïtat institucional de Catalunya i la força de les nostres institucions d’autogovern resideix, en primer lloc, en la voluntat nacional dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya. Però també – no ho oblidem – en les normes que garanteixen aquest autogovern", assegura.

També explica que "aquesta garantia continua sent l’Estatut d’Autonomia que, malgrat les tensions viscudes, ha de ser el nostre full de ruta nacional perquè així ho van decidir els catalans que el van votar en referèndum".

"El desenvolupament de les competències previstes a l’Estatut i el sistema de finançament que s’hi dibuixa, marquen el nostre horitzó. No hem d’acceptar cap minva de les seves potencialitats: aquesta és la responsabilitat nacional del govern de Catalunya", considera.

Publicitat
Publicitat

35 Comentaris

Publicitat
#35 Toni de Vic, Vic, 11/09/2012 - 11:08

He de confessar que hi ha una cosa que , com a català , m´ avergonyeix profundament : Que amb els nostres vots el senador Montilla hagi estat el nostre president. Una estaca que porto clavada al cor .

#34 Josep Pages Canaleta Cardedeu, CARDEDEU, 11/09/2012 - 10:06

Aqui teniu a Jose Montilla un Andaluz que ba ser MINISTRO DE ESPAÑA , I per culpa de E.R.C. de CAROD ROVIRA . Tambe President de Catalunya ba fer el Terrible TRIPARTIT . Que ba perjudica molt el INDEPENDENTISME I a Catalunya que la ba arruinar

#33 Perplex, CAT, 11/09/2012 - 09:00

Aquest Montilla es una pasada. Pensar que anava per les empreses del Baix LLobregat, amb texans i camisa de quadres, a buscar sobres de comissions perqué no tinguessin conflictes laborals... i ara s'atreviex a anar de gran estadista, amb vestit i corbata. Es un exemple de que el món está boix, boix,

#32 #31 Rosamaria Cendrós, Barcelona, 10/09/2012 - 23:24

La Independència,Montilla,no fa que Catalunya reculi, al contrari !!!! El que ens ha fet recular a Catalunya és haver tingut un president com tu, una veritable vergonya i tampoc entenc com encara demaneu l'opinió a un personatge tan mindundillo com aquest Montilla que no pinta res!

#30 Miguel Angel, Barcelona, 10/09/2012 - 22:15

Si, si... te tota la rao aquest homen... per aixo tots els paisos que s'han independitzat durant la historia han volgut tornar a ser regions o paisos sotmesos. Tothom ho sap... Si.