Publicitat
Política · 5 de Juliol de 2008. 15:43h.

Montilla: "El PSOE defensa la immersió lingüística"

"El PP està utilitzant el castellà contra el català"

Montilla: "El PSOE defensa la immersió lingüística"

Montilla, Zapatero, Chacón i Hereu, durant un acte del PSC

El primer secretari del PSC i president de la Generalitat, José Montilla, ha destacat que "l´aposta pel plurilingüisme per part del PSOE en aquest congrés federal, el suport al model educatiu i d´immersió que durant més de 20 anys hem fet servir a Catalunya, l´hem de valorar molt positivament", ja que "clarament marca una diferència fonamental amb el PP, que està utilitzant la llengua castellana contra la resta de llengües també pròpies, contra llengües com el català".

José Montilla s´ha referit així al redactat final del document marc del congrés, on es fa una defensa clara de la realitat plural lingüística d´Espanya, i ha fet notar en aquest sentit el posicionament socialista "d´un partit d´àmbit espanyol i de govern".

Pel que fa a les aportacions en matèria de federalisme, Montilla ha advertit que "no hi ha excessius canvis respecte el programa electoral que es va aprovar just fa uns mesos". El dirigent socialista sí que ha volgut destacar, però, "l´avenç"que va suposar que, durant la seva intervenció, el secretari general del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, reclamés que no hi hagi por a parlar de federalisme, ja que "aquest és un congrés federal".

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Pau, Bcn, 07/07/2008 - 11:57

Pero hay algo en el mundo ya sean lenguas, empresas alemanas, productos, equipos de futbol o jugadores de petanca que no vayan contra el catalan y cataluña??? Si es que te tiras un pedo y es un claro ataque al catalan!!!

#6 José Miguel, El Prat de Llobregat, 07/07/2008 - 09:42

El PSOE defiende los equilibrios políticos necesarios para mantenerse en el poder.A ellos,por supuesto,les da lo mismo la enseñanza en catalán o en panocho

#5 juan, Barcelona, 06/07/2008 - 09:41

Los residentes castellanohablantes no existimos para el gobierno español. Lo que están haciendo es por intereses. Y por lo tanto, desde hoy apoyo el referendum de Ibarretxe, y a cualquier comunidad que quiera separse de España.

#4 Wasaman, Lleida, 05/07/2008 - 18:49

A vere si te collons er dri-ho al proxim miting pre-electoral que faci a Hospitalet, Cornella,...i amb la companyia de Felipe.

#3 Citize kane, BCN, 05/07/2008 - 17:17

Esto marcha bien...Montilla se quita la careta.