Publicitat
Política · 7 de Juliol de 2010. 22:47h.

Montilla: "El PSOE té por del federalisme"

El president afirma que la sentència de l'Estatut crea "més independentistes"

Montilla: "El PSOE té por del federalisme"

José Montilla i Ferran Mascarell, durant l' acte (foto: ACN / Xavier Alsinet)

El president de la Generalitat, José Montilla, ha afirmar que "no sé per què el PSOE té por del federalisme, quan té una executiva que es diu federal, un comitè federal, un congrés federal". En un acte a Barcelona sobre federalisme, Montilla ha reclamat al PSOE que tingui "una posició més atrevida", malgrat "la pressió de la dreta". Segons ell, l'ofensiva del PP ha fet que els socialistes espanyols s'hagin amagat en el debat territorial.

José Montilla ha retret al PSOE que no doni la cara i tingui "por" de defensar sense embuts un projecte federalista per a Espanya. El president de la Generalitat ha atribuït aquesta actitud al fet que el PP ha dut a terme una "ofensiva" recentralitzadora que ha "minat la moral" socialista.

En un acte titulat Diàlegs per al Progrés, en què ha debatut amb altres ponents, Montilla ha demanat al PSOE que sigui "conseqüent, malgrat la pressió de la dreta. El que fa falta és donar la cara, perquè amagant-te no es guanyen les batalles", ha afegit. Montilla ha matisat que no està demanant als companys de Ferraz una actitud agressiva sinó "més activa".

El president català ha considerat que la sentència de l'Estatut crea "més independentistes" i fa "més feble la unitat d'Espanya", i ha reclamat al catalanisme que "no perdi la unitat malgrat la conjuntura electoral".  

Les declaracions del president arriben quan falten tres dies per a la manifestació de dissabte contra la sentència de l'Estatut i quan encara no hi ha acord entre els partits i Òmnium Cultural per a la capçalera de la marxa, que l'entitat ha deixat clar que vol que sigui el lema "Som una nació. Nosaltres decidim".

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 oll, aquí al costat, 08/07/2010 - 18:27

A Espanya no hi ha CAP federalista, i a Catalunya només el president de la generalitat, quan és del PSC

#10 ccc, bcn, 08/07/2010 - 17:01

clar q si es presenta com un pas cap a la confederació i per arribar a la independència o per a consolidar privilegis , és difícil de vendre.

#9 ccc, bcn, 08/07/2010 - 17:00

d'altre banda, un estat federal no deixa de ser una unitat. Són clars els exemples de patriotisme a alemanya, USA o Mèxic quelcom impensable per part de Montilla o el PSC. Crec q a la resta d'Espanya pot triomfar el federalisme, però

#8 ccc, bcn, 08/07/2010 - 16:51

ningú ha proposat una reforma constitucional cap el federalisme, maragall va proposar un federalisme asimètric,un invent q va contra la essència del federalisme. I l'estatut és una iniciativa unilateral més confederada q federal.

#7 Isa ibn Yahia, Girona, 08/07/2010 - 14:21

El PSC sempre ha estat un partit catalanista y defensor d'una lectura federalista de la Constitució. No li cal
que ningu li doni lliçons. Montilla està fent
el cal que faci un President de Catalunya
en les circumstàncies actuals