Publicitat
Política · 4 d'Octubre de 2010. 17:37h.

Montilla: "el tripartit no és un guirigall"

El president fa una crida contra l'"autoflagel·lació exagerada"

El president de la Generalitat, José Montilla, ha afirmat que "no som el gurigall del tripartit que diuen alguns" i ha fet una crida als consellers i alts càrrecs presents en la conferència que ha pronunciat al Palau de la Generalitat a "explicar i defensa amb orgull i passió la nostra obra de govern", però també que "no us amagueu de reconèixer els errors, que n'hi ha hagut".

Montilla ha presumit també de la "transparència" el seu govern en matèria de "subvencions i concursos" i d'haver "desgovernamentalitzat" també els mitjans públics "allunyant-los de la temptació presidencial" malgrat la darrera polèmica sobre la seva presència al programa 'Àgora' de TV3 en horari de màxima audiència. Igualment ha fet una defensa del lideratge col·lectiu perquè "Catalunya no pot dependrà d'una sola persona" i ha recordat que "la Catalunya del 2010 no és la de 1980" en una al·lusió a CiU.

El president ha insistit que "ha estat un bon Govern" i s'ha mostrat partidari de "l'autocrítica", però "no amb una autoflagel·lació exagerada i sense motiu". "No som la desunió sistemàtica, sinó un govern amb sensibilitats diverses", ha afegit alhora que ha advertit que "el futur no està escrit" en al·lusió al 28-N.

Ha deixat clar, en aquest sentit, que espera continuar sent president "en el futur" en una conferència al Palau de la Generalitat en presència de tot el seu Govern i alts càrrecs de la Generalitat. També que "hem treballat com mai" i que "el Govern ha estat el més transformador i més proper", però "tocant de peus a terra, ni obsessionat pel ni passat ni enlluernat per un motiu de somnis"

Montilla ha començat expressant "el meu meu reconeixement personal al vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira" i ha esmentat un a un tots els consellers. El president ha destacat que l'Executiu ha fet "una fèrtil producció legislativa" que "que espero continuar en el futur" i que "hem treballat com mai per millorar les condicions dels conciutadans abans de la crisi i després de la crisi".

José Montilla ha admès, tanmateix, que "la legislatura en el conjunt no ha estat fàcil" per "una crisi sense precedents", "el fort increment dels serveis púbics", "un considerable ajust pressupostari" i la neceesitat de "reorientar els ritmes i intensitat d'alguna de les nostres polítiques". També perquè s'ha hagut d'enfrontar a "fets excepcionals i imprevisibles com la sequera, la nevada, la ventada".

El president de la Generalitat ha reconegut, d'altra banda, que "tampoc ha estat fluïd el procés d'assumir noves competències" en una velada al·lusió a Zapatero malgrat que, en total, se n'han assumi dinou. Montilla ha afirmat que les "dèries essencials" de la seva acció de Govern ha estat "l'equilibri del país", "garantir que les polítiques de progrés arribin als 7,5 milions de catalans i catalanes".

Un periodista segueix el discurs del president des de la sala de premsa
Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#18 Jaujalunya, bcn, 05/10/2010 - 18:02

Un guiri gay es lo que veo yo cada dia en la Rambla de BCN. Bueno, o dos, o tres...

#17 maria, ítaca, 05/10/2010 - 17:14

TRIPARTIT =quigirigall. Dragon Khan, Artefacte Inestables (dit per membre de dins) tot això ´i més es el Govern de Catalunya- I el mONTILLA el predident que la història presentarà com a signe de mediocritat i de EGO del Carod Garcia.
UNA EPOCA QUE HEM D'OBLIDAR RAPIDAMENT

#16 Pere, CAT, 05/10/2010 - 11:43

"hem treballat com mai"vol dir que HO HAN FET MES MALAMENT QUE MAI
Ja els hi queda poc

#15 laila, Barcelona, 05/10/2010 - 09:11

Elsa seus propis consellers feien esforços per no adormir-se i això que sortia per la TV

#14 Rcat en combat, Escaldes, 05/10/2010 - 01:03

No es cap "guirigall", diu. Es un "gargall" verd a la gola per escopir, per fastigós.