Publicitat
Política · 30 de Desembre de 2009. 20:49h.

Montilla, en precampanya

El president cola una crida a votar tripartit en el seu missatge de cap d'any

Montilla, en precampanya

Montilla, durant el seu missatge

El president de la Generalitat, José Montilla, com si ja estigués en precampanya electoral, ha colat una crida a votar el tripartit en les pròximes eleccions catalanes, en el seu missatge de cap d'any.

En concret, Montilla ha alertat que en les eleccions de 2010 està en joc "si hem d'aturar-nos, retrocedir o cercar falses dreceres, o bé si hem de mantenir l'horitzó que ens hem traçat i assegurar que una gran majoria es compromet a treballar per aconseguir-ho".

Des del centre de comandament integrat dels Ferrocarrils de la Generalitat, a Rubí, ha aprofitat el seu missatge per recordar als catalans que 2010 serà "decisiu", perquè a les eleccions "podreu decidir amb el vostre vot quin camí s'ha de seguir".

Així mateix, ha destacat que la voluntat de Catalunya de "autogovernar ni comença ni acaba amb una sentència", en al·lusió a la decisió sobre l'Estatut que prepara el Tribunal Constitucional. D'aquesta manera, Montilla, que ha reivindicat que Catalunya és una "gran nació", ha insistit en el missatge de ferma defensa de l'Estatut que manté des de fa mesos i ha recordat que l'any passat va mantenir la fermesa en les negociacions sobre el finançament i al final es va aconseguir un "molt bon acord, just i solidari".

"Continuaré exigint i desplegant el pacte polític entre els nostres representants i els del conjunt del poble espanyol, a les Corts, i ratificat en referèndum pels ciutadans de Catalunya", ha afirmat. "Esperem aquesta resolució serenament. Convençuts de la plena constitucionalitat de l'Estatut, respectant l'Estat de dret i buscant la màxima unitat dels ciutadans", ha comentat, i s'ha referit a l'editorial conjunt de dotze diaris en defensa de l'Estatut com a prova que "la unitat ens farà forts".

També ha dit que està cada dia "més convençut que el progrés de Catalunya i el creixement de la nostra capacitat d'autogovern "depenen del desplegament de l'Estatut", i ha garantit que mantindrà el "rumb", amb un exercici permanent d'afirmació exigent i confiada".

D'altra banda, el president català ha titllat 2009 de "any dur" per les conseqüències de la crisi econòmica, i ha vaticinat que 2010, "un any que marcarà el futur de tota una generació de catalans", també serà "difícil". No obstant, ha garantit que estarà "al costat" dels aturats, que no deixarà "que ningú es quedi enrere" i que la seva prioritat "són i seran les persones".

Ha indicat que "som una gran nació, també, perquè som treballadors i tenaços. És la nostra senyal d'identitat bàsica: treball i amor per la feina ben feta. Els catalans podem aconseguir grans objectius, si mantenim el rumb, si no defallim, si perseverem en l'esforç col·lectiu".

Publicitat
Publicitat

31 Comentaris

Publicitat
#31 Tomàs, Lleida, 01/01/2010 - 17:02

Mai fins ara, un president de la Generalitat havia utilitzat un discurs institucional de cap d'any per a fer propaganda del seu partit.
Crec que aquests polítics del PSC han creuat la línia del no retorn

#30 Josep-Maria, Barcelona, 31/12/2009 - 17:38

No hauria passat res si l'esment a les properes eleccions s'hagués fet sense dir que les alternatives al PSC-PSOE son l'aturada, les falses dreceres i el retrocés, Això correspon a discurs de campanya electoral calenta.

#29 ricardito, Barcelona, 31/12/2009 - 17:28

Por cierto, en qué máscara perdistéis a la izquierda?

#28 Pedro, Barcelona, 31/12/2009 - 15:30

Esto del robo de los discursos en cualquier país normal se le llama espionaje industrial.La versión propia se le tendría que llamar espionaje discursivo.Parece que entre todos se roban los discursos,y al final no sé sabe a quien votas de verdad.

#27 pedro, Barcelona, 31/12/2009 - 15:21

Con tanta mascara más que una campaña electoral de diez mese lo que viene es el Gran Carnaval.Por decirlo de alguna manera nos esperan diez meses de autentica fiesta mediatica con el Gran Carnaval.Las mascaras serán un buen negocio.Aumentará el cosumo.