Publicitat
Política · 17 de Març de 2009. 20:23h.

Montilla encoratja els joves "a espavilar-se”

El president vol "joves independents, ben preparats, amb feina i casa pròpia"

Montilla encoratja els joves "a espavilar-se”

Montilla, durant la trobada amb joves (Foto: Jordi Bedmar)

El president de la Generalitat, José Montilla, ha assegurat aquest dimarts que els joves que el país necessita són “joves independents, ben preparats, amb feina i casa pròpia, que ben aviat aprenguin a espavilar-se sols i que tinguin clar que si s’esforcen i treballen dur, podran prosperar”. El cap del Govern català ha fet aquestes declaracions durant la inauguració de l’exposició "30 anys de polítiques de joventut: una mirada enrere, un salt endavant", que fa un recorregut per l’evolució de les polítiques de joventut de la Generalitat de Catalunya".
 
En el decurs de la seva intervenció, el president ha manifestat ser “plenament conscient que en temps de crisi la inserció laboral i l’emancipació dels joves són reptes més difícils d’assolir, encara”, però malgrat aquestes dificultats, ha volgut remarcar que “més que mai, aquest Govern creu en els joves i treballa per a ells”.
 
“Per això", ha explicat, "set de cada deu pisos protegits que adjudiquem els ocupa la gent jove. Per això invertim més de 7.000 euros l’any per cada estudiant universitari”.
 
Montilla ha marcat com a objectiu ”afavorir l’emancipació dels joves, avui i els propers anys” i, en aquest sentit, ha volgut destacar la importància de les actuacions en educació, habitatge i ocupació.
 
“La Catalunya de 2009 té la generació jove probablement més ben preparada de la seva història”, ha conclòs, i ha instat els joves a “rebel·lar-se contra la simple idea de ser víctimes de la crisi i lluitar per esdevenir protagonistes del canvi de paradigma, que serà econòmic, social i cultural”.

Publicitat
Publicitat

27 Comentaris

Publicitat
#27 robin, a la banca, 18/03/2009 - 16:22

No ho deu dir per l'Enric Duran oi?

#26 Jordi, Molins de rei, 18/03/2009 - 13:34

No entenc Sr. Montilla com després d\'aquestes declaracions encara hi ha joves que miren el futur amb pessimisme. Perquè? ...potser per esbrinar-ho podria encarregar un estudi de ...15 pàgines, cos de lletra del 16 i fotos maques per només 11900 Euros!

#25 luis, barcelona, 18/03/2009 - 12:39

No hay que quejarse de nada
Si esta en ese puesto, ha sido por que la "voluntad popular" así lo ha querido
¿O resultará que nadie lo ha votado?

#24 joan, barcelona, 18/03/2009 - 12:35

dir als joves sociates que espavilin deu ser dir . nois prepareu oposicion que sen del partit ja hos ajudarem.

#23 Cansado, Bcn, 18/03/2009 - 12:25

Es fácil decir a los demás que se espabilen si se cobra 170.000 EUR al año.!!!! y se tiene la vida resuelta porque después de esto le queda una pensión vitalicia...