Publicitat
Política · 21 de Novembre de 2009. 21:51h.

Montilla, entre l'espasa i el PSOE

El PSOE no acceptarà un rebuig català a la sentència del Constitucional sobre l'Estatut

Montilla, entre l'espasa i el PSOE

Montilla, amb Zapatero, en una imatge d'arxiu (foto: Jordi Bedmar)

Les notícies sobre els problemes de l'Estatut català al Tribunal Constitucional han tornat a posar el president de la Generalitat, José Montilla, entre l'espasa del seu càrrec com a primer secretari del PSC i la paret de la seva categoria de baró del PSOE.

No és la primera vegada que es produeix aquesta situació, però en aquesta ocasió la direcció federal del PSOE sembla decidida a impedir que Montilla pugui acceptar l'estratègia d'agitació que Esquerra Republicana i Convergència i Unió impulsaran en cas d'una sentència que retalli l'Estatut .

El PSOE va perdent terreny progressivament davant del PP en les enquestes electorals, i és conscient que fora de Catalunya li perjudicaria molt en les pròximes eleccions una campanya catalana d'agitació contra el Tribunal Constitucional.

Tanmateix, a Catalunya, una postura de passivitat del PSC davant una situació de desnaturalització de l'Estatut pel Tribunal Constitucional suposaria un fort desgast per als socialistes catalans i per al mateix Montilla.

A més, el PSC té una altra dificultat a Catalunya, i és l'absència d'un pla B en cas que, com tot indica, el Constitucional apliqui a l'Estatut una retallada considerable. Ningú sap què fer en aquesta eventual situació.

La direcció dels socialistes catalans s'està trobant amb un altre problema. Un soci de govern molt dòcil, Iniciativa per Catalunya, està començant a donar suport en aquesta qüestió a posicions més properes a ERC i CiU que al PSC.

I si les enquestes sobre les properes eleccions legisltivas són favorables al PP i negatives per al PSOE, les enquestes sobre Catalunya afavoreixen a CiU i indiquen que les tres forces del tripartit no sumarien els escons suficients per a repetir la fórmula. Montilla està entre l'espasa i la paret.

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#17 Lola, BCN, 24/11/2009 - 11:51

El Estatut fue aprobado en referéndum de 6/06 por el 77% del 49,42% del electorado, es decir por un 38% de dicho electorado. Los demás, o votaron "no" o se abstuvieron de votar. Eso indica lo poco que interesa el nuevo Estatut a los electores catalanes.

#16 Adelaida, sant cel,oni, 23/11/2009 - 12:12

Montilla a que no tienes narices para abandonar la federación con el PSOE y quedarte solo que no te ibas a cmer una rosca. Pero al menos ten la decencia política de dejarnos de pisotear a los socialistas catalanes y del resto de España con tu nacionalismo

#15 otger, BCN, 23/11/2009 - 10:20

El PSC- PSOE es corrupcio

#14 Constitució i estatut, bcn, 22/11/2009 - 20:36

Ja ho diu el presi:una visió restrictiva del caràcter obert i inclusiu de la Constitució, una visió que barrés el pas a la concepció plural d?Espanya seria el pitjorque es podria fer a la pròpia Constitució
http://www.youtube.com/watch?v

#13 Pijoaparte, El Carmel, 22/11/2009 - 13:15

¿Estricta obrdiencia catalana??? Aixó per els obeients masovers. Hi ha d\'alguns que pensem que els temps dels Comtes ja ha pasat. O no? Que vol dir aixó \"estricta obeiencia catalana? jajajajaja. Hi ha molta gent que viu d\'abstraccions ridicules.