Publicitat
Política · 31 de Desembre de 2009. 17:13h.

Montilla equipara Rodalies al finançament

El president acusa CiU de no voler "reconèixer" la seva importància

Montilla equipara Rodalies al finançament

El president Montilla, amb el conseller Nadal i el director de Rodalies, Miguel Ángel Remacha, a l'estació de Sants (foto: ACN / Abel Sierra)

El president de la Generalitat, José Montilla, considera que el traspàs dels trens de la xarxa de Rodalies de Renfe és tan important com l'acord sobre el finançament de Catalunya. En concret, ha assegurat a l'estació de Sants hores abans que es faci efectiu el traspàs, que aquest 2009 s'han aconseguit dos avenços molt importants en el desenvolupament estatutari: el nou sistema de finançament i el traspàs de Rodalies.

Segons Montilla, el traspàs de Rodalies és la competència més important i complexa que ha assumit la Generalitat en els últims 15 anys, des que va començar el desplegament dels Mossos d'Esquadra. Montilla ha dit que "tenim el traspàs que marca l'Estatut, tot i que hi hagi formacions", ha assegurat amb referència a Convergència i Unió, "que no ho vulguin reconèixer".

"Malgrat això", ha afegit, "hi ha alguns que no volen admetre la realitat i de nou es neguen a reconèixer que aquest és un bon traspàs. Però qui regularà i ordenarà els serveis serà la Generalitat, qui determinarà la qualitat dels serveis serà la Generalitat, qui fixarà les tarifes serà la Generalitat, qui podrà establir les freqüències serà la Generalitat, qui farà les inspeccions, les sancions, i qui programarà les millores és la Generalitat. En definitiva, qui en serà responsable és la Generalitat de Catalunya".

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 josep anton perez i quer, barcelona, 02/01/2010 - 23:59

Jo penso que al Sr, Montilla li faran un monument a Madrid , perque ho accepta tot,
com pot ser tant inocent ?
Salutacions

#7 Oscar, Lleida, 01/01/2010 - 12:39

ATENSIONN ATENSION MEJORAS EN CERCANIAS: la megafonía que anuncia las estaciones pasará a ser exclusivamente en catalán. Disculpen las molestias originadas por la megafonía bilingue en castellano. Avisaremos con antelación de proximas erradicaciones.

#6 joan, manresa, 01/01/2010 - 11:00

Voler reconexer.?Sap que pase Sr.Montilla,que "Ells" no son tontus.,be algún cop pot semblar-ho,pro aquesta vegade es de calaix,fins i tot un nen petit pot veure lo que ens caurá,..Axó sí ,podrem cambiar horaris i nombrar molts directors.Que Deu ens a

#5 Merce, Lleida, 31/12/2009 - 20:40

Com sempre una gran merderada.
Però aquesta gent del tripartit comandats pel Montilla faràn alguna cosa bé abans de deixar el govern?
Fins avuí no n'han encertat ni una .

#4 carrasclet, Reus, 31/12/2009 - 20:23

Clavat són iguals, Tard, Poc i Malament