Publicitat
Política · 11 de Maig de 2009. 15:09h.

Montilla es desentén del CAT a les matrícules

La proposta d'ICV divideix el tripartit

Montilla es desentén del CAT a les matrícules

Saura i Olmos, en una imatge d'arxiu

La Presidència de la Generalitat considera que per al sector de l'automoció hi ha ara qüestions més importants que la identificació de Catalunya a les matrícules dels vehicles. El Govern, segons Catalunya Ràdio, no aprovarà cap proposta sobre la distinció de Catalunya a les matrícules perquè el president de la Generalitat no ho considera prioritari, i Montilla entén que aquest afer, que ja estava en estudi des de l'etapa a Interior de la consellera Montserrat Tura, no és ara una prioritat. La tramitació d'aquesta qüestió es farà a través dels grups parlamentaris a les Corts espanyoles malgrat la proposta que el Departament d'Interior ha enviat a Madrid.

El Departament d'Interior que dirigeix el conseller Joan Saura, d'ICV, ha enviat a Madrid una proposta sobre el model de matrícules amb distintius autonòmics inspirada en les plaques franceses. L'ha adreçada al ministeri de l'Interior i als diversos grups parlamentaris i es convertirà en una de les propostes que es votaran al debat de política general que comença aquest dimarts.

A través de Miquel Iceta, els socialistes catalans han admès que les referències territorials a les matrícules no encapçalen la seva l'agenda, però ha defensat que s'obri un debat sobre la qüestió assegurant que el fet que la lluita contra la crisi sigui la prioritat no vol dir que no es pugui parlar de res més.

Mentrestant, Esquerra Republicana ha denunciat que Interior els va comunicar la iniciativa divendres a les set de la tarda a través d'un correu electrònic que no van tenir temps de llegir i que per tant se'n van assabentar per la premsa. "No em cauen els anells de reconèixer que és una bona iniciativa, al mateix temps que critico aquells que creguin que no és convenient o que no toca", ha afirmat, tot i això, Ridao.

Joan Herrera (ICV) ha dit que buscaran el consens de tots els grups al debat de política general. Per la seva banda, CiU ha criticat la falta de coordinació del Govern, i Unió afegeix que, en temps de crisi, la proposta és una frivolitat.

Amb aquesta proposta, els vehicles de cada comunitat tindrien a la part dreta de les plaques una franja blava amb tres lletres que farien referència al territori. Es mantindria, però, la "E" d'Espanya, a l'esquerra, amb la bandera europea, i tampoc hi hauria canvis pel que fa a l'amplada de la placa o als elements reflectants.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Alan, Barcelona, 11/05/2009 - 23:02

Sois tan catetos estos catalibanes que quereis una matricula que reafirme lo que es cataluña. Una region mas de España. que sois mi programa de humor. una catetada tras otra. no pareis por favor jaus juas

#7 luis, barcelona, 11/05/2009 - 22:56

La noticia diu:
Montilla es desentén del CAT a les matrícules
HO HE LLEGIT BOCABADAT, DONS HE DE DONAR LA RAÓ AL MONTILLA

#6 Ramon, Barcelona, 11/05/2009 - 19:40

Una matrícula que digui Espanya i després Catalunya com part d'Espanya i al mateix nivell que qualsevol regió espanyola, més que als cotxes, una matrícula així el Tripartit podria posar-se-la al cul.

#5 joan, manresa, 11/05/2009 - 19:31

Axó sembla el joc dels ximplets...,Un,per ferse veure,crida YOOOO,l'altre diu MERRR...A.Sr.Saura lo del CAT be,pro venin de Vosté, per mi no te cap credibilitat,I el Sr.Montilla,jejejej li xiulen las orelles.Deu pensar,lo que he d'aguantar per Espanya

#4 LIDIA OBIOLS SERRA, MARTORELL, 11/05/2009 - 16:25

Monti prioritari!,el finançament és prioritari!,però com que tampoc no l' aconsegueixes,haurem d'anar per coses més senzilles,pot ser amb la pràctica, d'aquí un temps, podràs arribar a les garrofes,prioritaries sempre.ERC ja s'encarregarà del CAT