Publicitat
Política · 20 d'Octubre de 2010. 12:20h.

Montilla es l'únic que no ha reduït conselleries

Zapatero suprimeix dos ministeris a causa de la crisi

Montilla es l'únic que no ha reduït conselleries

El Govern català té quinze conselleries. Foto: Rubèn Moreno

El president del Govern espanyol ha decidit, per raons d'austeritat, suprimir dos ministeris: el d'Habitatge i el d'Igualtat que van ser apostes personal seves en l'anterior remodelació. En la roda de premsa d'aquest matí ha justificat la seva decisió perquè "les etapes en política es compleixen" i que l'objectiu és "ganar en energia i impuls". La decisió de Zapatero fa que ara el Govern espanyol estigui format per quinze ministeris, els mateixos que el Govern català.

El president de la Generalitat, José Montilla, ha rebujtat en canvi en els darrers mesos suprimir conselleries malgrat la crisi econòmica. Catalunya amb quinze és la comunitat autònoma amb més conselleries d'Espanya: Andalusia i la Comunitat Valenciana,  en tenen 13. Balears, Navarra i Castella i Lleó, dotze. Aragó, Extremadura i País Basc, onze. Castella la Manxa, Galícia, Cantàbria, Canàries, La Rioja i Astúries, deu. I Múrcia i Comunitat de Madrid, nou.

El pesident de la Xunta de Galícia, Alberto Nuñez Feijoo, va suprimir una conselleria en arribar al càrrec i va constituir un govern de deu (184). La Xunta de Galícia va passar de 139 alts càrrecs amb PSOE i BNG a 70 (185) i va reduir abans que ningú el sou dels lats càrrecs un 3%.

El lehendakari basc, Patxi López, també va formar un govern amb deu conselleries i en va suprimir una respecte a Juan José Ibarretxe (187) Mentre que el nou president de la Junta de Andalucía, José Antonio Griñán, va rebaixar el número de quinze a tretze  després de fusionar de totes les econòmiques en una sola d'Economia, Innovació i Ciència -Huguet es quedaria sense feina- i les de Territori en Obres Públiques, Habitatge y Odenación del Territori.

En canvi, el conseller Nadal, en funcions de portaveu, va afirmar el passat 11 de maig que "a vegades, reduir el nombre de conselleries però augmentar el de viceconselleries, assessors i alts càrrecs es converteix en una ficció, en un maquillatge,  la voluntat de retallar". "El Govern -va afegir- ha estat estudiant totes les mesures possibles i ha quedat molt clar que, per un conjunt de temes, no es podran prendre decisions fins que l'Estat expliqui quins són els seus camins per reduir la despesa pública".

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 joan, manresa, 20/10/2010 - 17:44

El casal,17,35 h.--Pro que volen que façi ..?Si per puguer ser President va sacrificar la seba dignitat..Sí té alguna necesitat ha d'axecar el dit i demanar permís del que vol fer o on anar..Ya es guardará prou de treure alguna Consellería ,a no ser que siguin de las sebas...Ni al final del camí

#6 Francesc Vilardell, BCN, 20/10/2010 - 17:39

Aquests d´ERC com Anna de Vic son uns impresentables, tots estan endollats a cualsevol lloc on tinguin poder.
Jo votare Reagupament.

#5 Osvaldo, Cornellà, 20/10/2010 - 17:04

I això que és Super-Montilla, o el increïble gran home nosequé, i no ha pogut fotre al camp en tots 4 anys a cap ni un dels calendaris que l'ajuden a malgovernar, o suprimir conselleries absurdes. Per on agafen a aquest Fenomen que no li deixen fer res?

#4 Anna de Vic, Vic, 20/10/2010 - 15:46

No feu cas als mitgans castellans. Hem de endollar a tots els patriotes.
Fixeu-vos amb en Joel Joan desde que te ho de l'Academia no se li escolta.
I al inreves, cas de Mascarell. A la que s'ha quedat sense "cuento" no para de parlar.
Fins i tot X. Bru de SSala ara torna a escriure als diaris...

#3 joan, joan, 20/10/2010 - 15:41

com voleu que reduexi (malgrat la col- leccio d´inutils que te (baltasar ausas...) si esta agafat amb els compromisos de quotes del esperem proper extripartit)