Publicitat
Política · 21 de Maig de 2010. 22:07h.

Montilla es queda sol al Senat

Només tres presidents del PSOE, i cap del PP, han confirmat que assistiran a la seva intervenció

Montilla es queda sol al Senat

Montilla, amb el president del Senat, Javier Rojo, durant una reunió que van mantenir recentment a Madrid

Cap president autonòmic del PP i només tres del PSOE han confirmat la seva assistència el pròxim dilluns al Senat, quan el president de la Generalitat, José Montilla, defensarà la reforma de la llei orgànica del Tribunal Constitucional (Lotc) davant la comissió general de les comunitats autònomes.

Tot i que hi estan convocats –a la comissió hi participen les comunitats i el Govern espanyol-, els barons territorials del PP i bona part dels presidents del PSOE han optat majoritàriament per enviar-hi els seus consellers de Presidència. En canvi sí que hi seran els socialistes Francesc Antich (Balears), Guillermo Fernández Vara (Extremadura) i Vicente Álvarez Areces (Astúries).

El president català compareixerà davant la comissió general de les comunitats autònomes del Senat per demanar la renovació dels quatre magistrats del TC escollits per la cambra alta, i defensar la reforma del Tribunal que reclama la resolució pactada al Parlament pel Tripartit i CiU.

Montilla assistirà a la cambra alta acompanyat del vicepresident Josep Lluís Carod-Rovira i el conseller Joan Saura. També serà al Senat el president d'ERC, Joan Puigcercós i la plana major de la política catalana a Madrid. En representació de CiU estaran el portaveu adjunt, Josep Maria Pelegrí, i el diputat de CiU i ponent de l’Estatut, Francesc Homs. Per part del Govern espanyol hi assistirà el vicepresident tercer, Manuel Chaves.

Han confirmat la seva presència la consellera de Presidència de la Junta d'Andalusia, María del Mar Moreno; el conseller de Presidència del Govern de Cantàbria, Vicente Mediavilla, i la portaveu de la Generalitat Valenciana i consellera de Justícia i Administracions Públiques, Paula Sánchez de León.

També hi serà el conseller de Presidència del Govern d'Aragó, Javier Velasco; el conseller de Presidència, Justícia i Interior de la Comunitat de Madrid, Francisco Granados, i el conseller d'Interior i Justícia de la Junta de Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Paradox, Lleida, 22/05/2010 - 12:46

No cal que hi vagi, ens estalviarem 6.500€ i escoltar un munt de rucades del de Iznajar, catala reciclat i del PSOE, el PSC es un amagatall de VIVIDORS. ZARAGOZA ICETA=MONTILLA.

#5 joan, manresa, 22/05/2010 - 12:09

El Casal,11,45h.--Com no vol quedar sol..?Un President sortit de carambola,i perdedor clar d'unas eleccions...Un President on els seus ingressos familiars no estan gens clars..Un President on diu de Manresa "ha esperat molt i pot esperar un any més"..

#4 Kropotkin, Vic, 22/05/2010 - 09:00

Es que hay que tener valor y estómago para ir al Senado a escuchar a este tipo y encima con traducción simultánea. Son unos inútiles los que han montado este tinglado de cordobeses hablando en catalán en Madrid. Payasos...

#3 A Lleida només un 8%, LLeida, 22/05/2010 - 07:41

També podria explicar el seu sou astronòmic i els 14 càrrecs de la seva dona.

#2 Miquel, BCN, 22/05/2010 - 00:17

Qui faci campana al Senat o al Congrés se li ha de descomptar del sou