Publicitat
Política · 28 de Juliol de 2010. 12:01h.

Montilla: "he votat en contra de la prohibició"

El president ha recordat que "no ha estat el Govern" l'impulsor d'aquesta modificació de llei

El president de la Generalitat, José Montilla, ha expressat el seu rebuig a la prohibició de les curses de braus a Catalunya perquè "crec en la llibertat", i ha afirmat que "s'equivoquen" els que vulguin fer d'aquest debat "el termòmetre de les relacions entre Catalunya i Espanya".

El president català ha efectuat una inesperada compareixença al Parlament, pocs minuts després que la cambra aprovés avui prohibir les curses de braus a Catalunya a partir l'1 de gener del 2012 al ratificar una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) avalada per 180.000 ciutadans que feia aquesta petició.

Montilla, que ha rebutjat qualsevol responsabilitat sobre la prohibició en recordar que no ha estat iniciativa del Govern ni dels partits, ha afirmat: "Jo he votat en contra de la prohibició perquè crec en la llibertat, perquè hauria preferit que la continuïtat o no de les corrides formés part d'una decisió tranquil i normalitzada dels hàbits socials dels catalans i, en conseqüència, de la imparable cultura a favor de la protecció dels animals, abans que per qualsevol imposició legal".

José Montilla ha dit respectar la decisió "sobirana" del Parlament i, sobretot, ha lamentat "les pretensions dels que han volgut fer d'aquesta votació un termòmetre relacions entre Catalunya i Espanya".  També ha demanat respecte per "els que creuen que les curses de braus formen part del seu patrimoni cultural".

En un clima de celebració, per uns, i de laments, per part d'altres, als passadissos del Parlament a causa de la prohibició de les curses, Montilla ha conclòs la seva declaració institucional-no ha admès preguntes-afirmant que espera "moderació i sentit de la responsabilitat per part de tots".

Montilla, amb la seva dona, als toros
Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 alberto, barcelona, 29/07/2010 - 16:07

Ara mateix ja tinc clar quin será el meu vot per a les properes eleccions a catalunya... CIU majoria absoluta! PSC acabeu de perdre un votant ;)

#10 Lo Sisco el Rutx, TERRASSA, 29/07/2010 - 12:33

Amb tot els respectes, Sr, President. - FOTI EL CAMP D'UNA VEGADA I NO ENS DONI MÉS LA LLANA !

#9 Timbaler, Terrassa, 29/07/2010 - 12:03

Ha votat en contra de la llibertat del poble a decidir! Adeu monti! Adeu españññññññaaaaaaa!!!!!!!

#8 paula, matadepera, 28/07/2010 - 16:51

ES UN CAGAT , SEMPRE VOL QUEDAR BE AMB TOTHOM I SEMPRE QUEDA MALAMENT AMB TOTHOM.
ES UN CAGA CALÇES.
SR. MONTILLA PLEGUI. , JA NI HA PROU
DE INUTILS COM VOSTE.
AIXO SEGUR QUE LI HAN DIT DESDE EL PSOE.

#7 Joaquín, Sant Feliu de Llobregat, 28/07/2010 - 13:43

Pues nada President, en aras de esa mentada libertad, legalice las peleas de gallos.