Publicitat
Política · 5 de Novembre de 2008. 22:09h.

Montilla i Zapatero pacten agilitzar el finançament

Es comprometen a que hi hagi un acord abans de final d'any

Montilla i Zapatero pacten agilitzar el finançament

Montilla, amb Zapatero

El president de la Generalitat, José Montilla, s'ha reunit aquest dimarts a la tarda a la Moncloa amb el president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero. Tots dos han acordat agilitzar les negociacions sobre el futur model de finançament amb la intenció d'assolir un acord abans de final d'any, segons han informat fonts de la Moncloa.

Des que Pedro Solbes, vicepresident segon del Govern espanyol, va presentar a l'estiu la seva proposta del model de finançament, l'Executiu de Madrid ha insistit que el seu objectiu és tancar l'acord aquest any per a que pugui entrar en vigor el 2009, tot i que la negociació demana, a més de l'acord dels diferents governs autonòmics, la reforma per via parlamentària de la Lofca. La vicepresidenta primera del Govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega ja va confirmar la setmana passada que es manté el termini de finals d'any.

A més de pactar un nou impuls a la negociació, Zapatero i Montilla han tractat de la crisi econòmica i de les mesures per a la creació d'ocupació i par a ajudar les famílies a pagar les seves hipoteques. Tots dos, a més, s'han felicitat per la decisió de situar a Barcelona la seu de la secretaria permanent de la Unió per la Mediterrània.

La reunió no havia estat prevista amb anterioritat, sinó que s'ha aprofitat la presència del president català a Madrid per lliurar el premi Blanquerna a l'empresària Esther Koplowitz per dur a terme la reunió. Es dóna la circumstància que Zapatero havia de ser aquest dimecres a Barcelona per assistir a un dinar de l'Associació espanyola de Directius, però dimarts es va ajornar l'acte, de tal manera que Zapatero s'ha quedat  a Madrid.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#14 Meliq Salau, Reus, 06/11/2008 - 20:50

Oi tant que ho agilitaran.
Quan ZP sàpiga que el President només vol reduir l'espoli 4000 milions anyals per comptes dels 20.000 milions anyals, que és lespoli real, en ZP signarà de seguida car Castella seguirà disposant de 16.000 milions addicionals

#13 joan, manresa, 06/11/2008 - 16:34

Sense dictamen del Constitucional..?..¿ O potser saben quelcom més...?..¿ Que vol dir agilitzar per aquest cás..?Sr.Montilla axó no és una reunió de veins..,¿ Que vol fer tambe com el Sr.Saura..?..Fotu ,titulars i alegría...SRS.de CiU i ERC,..ULL..

#12 pepa, granollers, 06/11/2008 - 12:44

Ja, ja, ja

#11 Antonio, Lleida, 06/11/2008 - 12:41

Té dignitat Montilla.L'importa la dignitat de Catalunya. Què passaria si el que fa zp amb l'Estatut i el finançament ho hagués fet el PP?.Govern de "titiriteros"

#10 Pere, Igualada, 06/11/2008 - 11:13

Agilitar, avançar, reunions, trobades, dinars de treball... això és la política catalana: res de res. Marejar la perdiu fins que passen a una altra cosa i narinant. Portem des del 2003 així i tot sembla indicar que falten molts anys perquè s'acabi.