Política · 25 de Desembre de 2009. 17:54h.

Montilla: "Macià és símbol de la Catalunya democràtica"

En l'ofrena a la tomba de l'expresident en el 76è aniversari de la seva mort

Montilla: "Macià és símbol de la Catalunya democràtica"

Montilla, Carod i Saura, en l'ofrena a Macià

El president de la Generalitat, José Montilla, ha qualificat Francesc Macià de "símbol de la Catalunya democràtica" i ha assegurat que el record de la seva figura significa "prendre un compromís" per consolidar l'autogovern. Ho ha explicat després de la tradicional ofrena a la tomba de l'expresident al cementiri de Montjuïc, en el setanta sisè aniversari de la seva mort.

Montilla ha assegurat que, com Macià, el Govern posa el "deure polític" per sobre dels interessos particulars per defensar les institucions de Catalunya. El president ha estat acompanyat pel vicepresident, Josep-Lluís Carod-Rovira, i pel conseller d'Interior i Relacions Institucionals, Joan Saura.

Montilla ha dit que Macià representa la "fidelitat" al país. En aquest sentit, ha indicat que va encapçalar un projecte d'autogovern, a més de lluitar pel progrés, la justícia social i els drets dels catalans de la seva època. Per aquest motiu, ha afegit que recordar la seva figura és un "deure moral i cívic" i significa "prendre un compromís" per consolidar l'autogovern de Catalunya.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#20 Josep de Castelló, Castelló de la Plana, 28/12/2009 - 02:23

Que n´és d´ignorant el d´Alcampello! Macià volia acabar amb el dictador Primo de Rivera i el va trair el feixista descendent del Garibaldi. Ai, perdona, Alcampello que tu ets un franquista i les dictadures t´agraden!

#19 Alfons, Barcelona, 27/12/2009 - 22:12

Si a dos dies dels sants innocents l'assessor d'aquest senyor que fa de president ja li clavat dos llufes, ( la d'en Serrat i la d'en Macià) no vull ni pensar la que li clavarà demà dia 28. ni ha per llogar-hi cadires.

#18 el bachiller, Barcelona, 27/12/2009 - 18:29

Y Juan Manel Serrat canto 'Mediterráneo'

Yo, pertenezco al l Mediterráneo desde más allá de Italia, Francia hasta Cadiz.

En fin, naranjos, limones y toda la huerta del Mediterráneo lo que nos une más.

#17 Ramon, Cardona, 26/12/2009 - 23:55

Si era símbol de la CAtalunya democràtica, els socialistes (i els comunistes encara menys) no s'hi poden sentir representats, ja que la seva ideologia és dictatorial i totalitària: en diuen "democràcia orgànica", "dictadura del proletariado", etc.

#16 Alcampelló, Barcelona, 26/12/2009 - 21:53

Macià fundó el partido separatista Estat Català, fue a Moscú a pedir ayuda a los comunistas y, como le hicieron puto caso, organizó desde Prats de Molló la invasión armada de Catalunya. Montilla se inspira en él para gobernarnos. Toma castaña.