Publicitat
Política · 13 d'Octubre de 2010. 12:21h.

Montilla manté l'oferta amb el debat en castellà

"No tinc interès en ignorar que una part importantíssima de la societat catalana veu televisions en castellà"

Montilla manté l'oferta amb el debat en castellà

Mas i Montilla, en una imatge d'arxiu

El president de la Generalitat, José Montilla, ha assegurat que manté la voluntat de fer debats cara a cara amb Artur Mas, tot i les discrepàncies de les últimes hores entre el PSC i CiU. El president i líder del PSC, que ha tornat a defensar la seva aposta perquè un d'aquests debats es faci en castellà per al conjunt de l'Estat, ha fet aquestes declaracions enmig d'un creuament d'acusacions mútues sobre el trencament de les negociacions per fer un cara a cara entre José Montilla i Artur Mas la pròxima campanya electoral.

Montilla ha reiterat que "no té problemes en el tema dels idiomes", perquè "és normal que el debat a sis a la televisió pública es faci en català, com ha estat sempre, i que si es fa un cara a cara entre els dos a la televisió pública catalana sigui en català, i és normal també que si es fa un cara a cara en un mitjà privat d'àmbit estatal sigui en la llengua que utilitza normalment aquest mitjà".

"No tinc interès en negar o ignorar que una part importantíssima de la societat catalana veu televisions en castellà, però d'aquí a que diguin que només vull un debat en castellà com ha fet algun representant de CiU en to desqualificatiu hi ha un abisme", ha sentenciat. Segons el president, al final "el que interessa és provar d'arribar al màxim nombre de ciutadans i que puguin precisament avaluar i contrastar les propostes d'uns i altres".

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 Oriol, Barcelona, 14/10/2010 - 12:10

No sé si és una manera d'esquivar les seves mancances lingüístiques... Ara em vindrà amb el rollo integrador el pallús aquest ? toca't els ous. Ja ho deia l'Obiols: Penya rociera

#9 Blandiblue, Sabadell, 14/10/2010 - 09:54

El debat és per els catalans i se suposa que tots saben el català, a la resta d'Espanya no els ha d'interessar per res un debat entre catalans. Menys excuses senyor Montilla, digui clar que li fa por un cara cara amb el senyor Mas.

#8 David, Toronto, 14/10/2010 - 04:53

Està un munt d'anys governant amb els d'ERC i ara es passa a fer un discurs del tipus PP.
Aquest Montilla qui és realment?

#7 Kim, Hospi, 14/10/2010 - 01:33

Ara ens ven el Montilla que ser un analfabet es un signe de pluralitat. Si tan plural ets, perque no ho fas en anglés i aixi demostres cutura? ho dic perque no pasi com el teu amic Zapatero, un geni dels idiomes.

#6 Marta, Cardedeu, 13/10/2010 - 17:31

Hi ha gent que no mira TV3. Si s'emet el debat per altres canals, potser també arribaran aquesta gent.