Publicitat
Política · 26 de Juliol de 2009. 11:29h.

Montilla nega que s'hagi pactat la reedició del tripartit

"Queda més d'un any de legislatura i es tracta és de complir el contracte amb els ciutadans"

Montilla nega que s'hagi pactat la reedició del tripartit

Montilla, amb Carod i Saura, en una imatge d'arxiu

El president de la Generalitat, José Montilla, assegura que no s'ha dissenyat un nou tripartit. En aquest sentit diu que "¿dissenyat? De cap de les maneres. L'únic cert és que hi ha tres formacions que han subscrit un pacti d´entesa i un pla de govern: un contracte per a la legislatura. Un contracte entre ells i amb els ciutadans. Quan conclogui, hauran de parlar els ciutadans. Primer han de parlar els ciutadans". I afegeix que "avui aquest assumpte no forma part de les meves preocupacions. Queda més d'un any de legislatura i del que es tracta és de complir el contracte amb els ciutadans".

En una entrevista a La Vanguardia, el líder de l'executiu català ha afirmat que a CiU "estan descolocats. Creien que no hi hauria pacte i que això podria trencar el Govern. CiU ha estat treballant molt activament per a trencar la cohesió del Govern. L'acord de finançament els ha enxampat amb el peu canviat. I han vist que l'acord és bo i reforça la cohesió del Govern. En conseqüència, han llançat una allau de crítiques amb molt poc rigor. El normal és que CiU hagués donat suport a un acord que desenvolupa l'Estatut que ells van votar i del que van ser copartícipes. No ha estat així perquè s'han imposat els interessos tàctics per sobre dels interessos del país. En CiU de vegades tot és tàctica".

Finalment, Montilla, no gaire amic del català emprenyat, ha assegurat que "una cosa és l'emprenyament temporal davant d'uns fets, i un altre pensar que és bé per al país un estat d'ànim de pessimisme permanent. Hi ha hagut fins i tot qui ha teorizado en aquesta adreça. ¡Quin error! El pessimisme crònic és molt contraproducente per a un país com Catalunya que s'ha forjat amb la idea del repte…"

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 kim, hospi, 26/07/2009 - 15:17

Ni ho admetrà mai.