Publicitat
Política · 1 de Setembre de 2010. 15:54h.

Montilla negocia a Xina el desembarcament de Xery

S'inicien els preparatius perquè el gegant automobilístic s'implanti a Catalunya

Montilla negocia a Xina el desembarcament de Xery

Messi és imatge de Chery

La Generalitat de Catalunya, el gegant automobilístic xinès Chery i una consultoria formada per socis xinesos i catalans "comencen a treballar des d’avui mateix per fer possible la implantació de la companyia asiàtica a Catalunya", segons informa el Govern.
 
El president de la Generalitat, José Montilla, s’ha reunit a la ciutat xinesa d’Hefei amb el president de Chery, Yi Yaontong, per parlar del desembarcament del fabricant de cotxes asiàtic a Catalunya.
 
Chery, la primera empresa xinesa en fabricació i exportació d’automòbils, "està treballant per preparar el seu aterratge a la Unió Europea i el Mediterrani, en un projecte del qual la companyia no vol donar detalls, però que té per objectiu comercialitzar i produir els models que fabrica, a Europa i les regions mediterrànies". "Per a aquest projecte es confirma que, des d’avui, Catalunya és la regió més ben posicionada per acollir el gegant xinès", asseguren des de l'Executiu català.
 
En declaracions als mitjans de comunicació després de la trobada, el president ha recordat que "els màxims representants de Chery van ser a Barcelona la tardor de l’any passat i que des d’aleshores havia quedat pendent una visita del president a la regió d’Anhui, on té la seu central la companyia d’automòbils".
 
El governador de la província d’Anhui i responsable polític de Chery, Wang Sanyun, s’ha mostrat convençut que Chery s’implantarà a Catalunya i que així “construirem una base sòlida per a properes col·laboracions” entre Anhui i Catalunya.

L’establiment de Chery "suposaria un important reforç pel sector automobilístic català, que té com a principals motors les fàbriques de Seat i Nissan, però que també compta amb un ampli estol d’empreses proveïdores". La indústria automobilística suposa el 7.5 % del PIB català i es calcula que actualment ocupa unes 110.000 persones, de les quals 50.000 de forma directa.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Terraxa, Terrassa, 02/09/2010 - 16:01

Si anem remenant el tema d'aquesta manera acabaran anant a un altre país. Els xinesos volen abans que res, discreció, i no tot aquest safareig. A més, no diguis blat fins que no sigui al sac i ben lligat, pensem que tot el que toca el Tripartit....

#3 Xavi, BCN, 02/09/2010 - 08:29

La foto de Messi amb un Audi trobo que és molt apropiada per la noticia. També està força bé que el nom de la companyia estigui escrti amb X i no amb Ch. En fi res de nou a e-noticies.

#2 víctor, bcn, 01/09/2010 - 22:50

La foto és d'allò més apropiada per il·lustrar la noticia, com totes les fotografies que fa servir e-notícies. Bon periodisme, el vostre.

#1 Llobateras, Barna, 01/09/2010 - 22:48

si això de la automovilística chery, te una mínima possibilitat de ser un bon negoci, Montilla i Zapatero ja s'encarregaran de muntar la planta a Andalusia i no a Catalunya.
Apostem?