Política · 22 de Setembre de 2009. 17:18h.

Montilla no gosa plantar cara a Zapatero

El Govern opta per iniciar un "procediment negociat" sobre les competències de les caixes

Montilla no gosa plantar cara a Zapatero

Imatge d'arxiu de Montilla amb Zapatero, a Madrid (foto: Jordi Bedmar)

El Govern ha acordat durant la seva reunió d'aquest dimarts iniciar les converses amb l'Executiu de l'Estat sobre el Fons de reestructuració ordenada bancària (Frob), que regula les ajudes a bancs i caixes d'estalvis, i que les autoritats catalanes, igual que les d'altres comunitats, consideren que envaeix competències autonòmiques pel que fa a les caixes. Després de ser aprovat, i malgrat que el Consell Consultiu de la Generalitat va considerar que, efectivament, hi ha invasió de les competències establertes per l'Estatut, el Govern va preferir no no recórrer el decret llei i optar per la via de la negociació, segons la referència de la reunió, que es refereix a "iniciar un procediment negociat amb el Govern de l'Estat".

La Generalitat, ara per ara, manté la seva postura de no portar el decret llei al Tribunal Constitucional, i aquesta és la raó que el Govern hagi decidit aquest dimarts obrir oficialment la via de la negociació. Segons la referència de la reunió, "aquest procediment permetrà que el Govern de la Generalitat i el de l’Estat iniciïn les negociacions en el marc de la comissió bilateral Estat-Generalitat, per tal de corregir els aspectes d’inconstitucionalitat d’aquesta normativa".

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Ex votant d'ERC, L'Estartit, 22/09/2009 - 19:59

Els encarregats no plantan cara a l'amo. Quo vadis ERC?.

#2 joan, manresa, 22/09/2009 - 19:51

Clar que no u fará.Només li faltaría axó al Sr.Zapatillones,unaltre burxa....Pro clar com a President de la Generalitat de Catalunya hauría ya de haber quelcom molt més en axó i en d'altres..,pro clar axó li va molt gran,no u sent ni u sentirá mai..

#1 Kropotkin, Vic, 22/09/2009 - 17:47

Siempre me ha parecido muy poco patriota. Los patriotas catalanes deberian unirse y ayudar ellos directamente a las cajas catalanas. ¿Como pueden soportar que los colonos ayuden a las cajas cayalanas? Es un sacrilegio...