Publicitat
Política · 4 d'Agost de 2009. 21:35h.

Montilla no s'atreveix a recórrer els ajuts a les caixes

Diu que es faran "els passos que preveu la llei" i que "el primer no és presentar un recurs"

Montilla no s'atreveix a recórrer els ajuts a les caixes

Montilla, amb Zapatero

El president Montilla no s'atreveix a recórrer contra els ajuts per a la reordenació de caixes, i ha apostat pel diàleg amb el Govern espanyol abans d'interposar un recurs d'inconstitucionalitat contra el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (Frob), que envaeix les competències de la Generalitat sobre les caixes. El Consell Consultiu ha dictaminat que el Frob "infringeix" l'Estatut, i el Govern català està valorant si opta per recórrer al Tribunal Constitucional (TC).

Montilla ha garantit que el Govern "exercirà les actuacions pertinents per salvaguardar les nostres competències", i ha assegurat que es faran "els passos que preveu la llei" per defensar les competències catalanes. Ha afegit que un recurs al TC no és el primer dels passos. "Hi ha tot un procediment que preveu la llei, que és el que seguirem", ha dit. Es tracta d'obrir un període de sis mesos en què Generalitat i Estat negociarien una sortida per evitar el recurs al Constitucional.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Jep, Fiqures, 11/08/2009 - 17:55

ERC xupa mamlla qu voleu que digui, calladets i quietets no sigui que el papa`pscPSOE s´enutgin i ens cardo fora un altre cop

#5 Tomàs, Lleida, 06/08/2009 - 12:14

Ja sabem com actua el PSC, no ens ha de sorprendre. I ERC, què hi diu?

#4 Montserrat, Arenys de Mar, 05/08/2009 - 17:15

A ell ja li va bé. És espanyolista. Ell vol el mateix que el govern de Madrid, que Catalunya estigui totalment sotmesa i perdi la seva identitat.. És ERC que cal que obri els ulls d\'una vegada. Els fan el joc. I els catalans perdem bous i esquelles.

#3 Gelabert de Cruïlles, Calonge, 05/08/2009 - 08:53

El PSOE del NE vol evitar el titular de la fallida de la seua caixa estrella, C. Catalunya, presidida pel PSOEcialista Narcis Serra, encara que aixó signifiqui una invasió de competencies. Qué pensa fer Esquerra amb la seua clau?.

#2 dorian, barcelona, 05/08/2009 - 08:38

Polítics: Aneu parlant de l'idioma i la identitat i els nacionalistes espanyols ens fotaràn totes les caixes catalanes