Publicitat
Política · 30 d'Agost de 2010. 10:12h.

Montilla 'passa' de l'Estatut

Convocarà les eleccions regint-se per la LOREG i se celebraran 54 dies després de l'anunci

Montilla 'passa' de l'Estatut

Montilla, en una imatge d'arxiu

El president de la Generalitat, José Montilla, ha mantingut tot l'estiu la incògnita de la data de les eleccions catalanes i quan li han preguntat només ha aclarit que seran a la tardor. Les travesses indiquen que dues dates són les que tindrien més probabilitats: el 24 d'octubre i el 28 de novembre, tot i que el límit per convocar els comicis és el 16 de desembre.

Finalment, Montilla es regirà per la llei orgànica de règim electoral general (LOREG) per fixar la data, ja que Catalunya no disposa de llei electoral pròpia, tot i que l'Estatut determina amb exactitud el procediment a seguir. La LOREG estipula que les eleccions s'han de celebrar 54 dies després de l'anunci del president. En canvi, l'Estatut diu que les eleccions s’han de fer entre 40 i 60 dies després de la convocatòria de les eleccions.

Si Montilla es decidís finalment pel 24 d'octubre, aquest dilluns hauria de firmar la convocatòria perquè demà sortís publicada al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. Si aquest dilluns o dimarts, després de la reunió de govern, no hi ha cap anunci de convocatòria electoral, prendria força el 28 de novembre.

I és que els altres diumenges estan condicionats per la visita del Papa a Barcelona, el diumenge 7 de novembre. No es vol fer coincidir amb les eleccions i tampoc amb la campanya electoral, la visita del Papa, cosa que faria inviable els comicis els dos caps de setmana següents. Quedaria encara una altra data, el 31 de novembre, però tampoc sembla probable que sigui el diumenge escollit, ja que és un diumenge abans d'un dia festiu, l'1 de novembre i el pont en podria fer baixar la participació.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 joan, manresa, 31/08/2010 - 12:17

El Casal,12,10 h.-Aquest es el principal problema,aquest home no creu en Catalunya ni las sebas esquifidas lleis,L'Estatutet.Si tingués dignitat politica i personal cumpliría amb L'Estatutet--24 d'Octubre--Pro clar,don no ni ya ..,no en raja.Pobre País

#7 FINSELSCOLLONS, MIERDALONA, 30/08/2010 - 20:24

TANTO ME DÁ LA FECHA YA SE A QUIEN NO VOY A VOTAR.
CUANTO MAS CERCA DE NAVIIDAD MAS PARTE PROPORCIONAL DE PAGA TIENEN....QUE SIMBERGÜENZAS TODOS....
LOS POLITICOS Y LOS DIRECTIVOS DE LAS CAJAS CATALANAS.

#6 hector, Barcelona, 30/08/2010 - 19:28

y el hermano grande de carod qué se irá con el carod pequeño o permanecerá enchufado en la generalitat con un sueldo semejante al de zapatero?????

#5 Vicenç Ramoneda i Ullar, Sentmenat, 30/08/2010 - 17:12

Tothom passa se l'estatutet!

Visca Catalunya Estat!

#4 Anna de Vic, vic, 30/08/2010 - 13:20

Cuan mes tard mitllor, que ens quedem sense feina tota lafamilia.
Tots esten endollats a llocs publics per pary d'ERC.