Publicitat
Política · 20 de Juliol de 2010. 20:55h.

Montilla perd suport entre els 'barons' del PSOE

La reacció del president català sobre l'Estatut no ha agradat a la direcció dels socialistes espanyols

Montilla perd suport entre els 'barons' del PSOE

Montilla, amb José Blanco, al Palau de la Generalitat

La reacció del president de la Generalitat i primer secretari del PSC, José Montilla, davant la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut, no ha agradat en amplis sectors del PSOE. Alguns barons del partit consideren que Montilla s'ha passat de la ratlla.

Fonts del PSOE han dit que una "certa" protesta "era lògica". Però no entenen que el president de la Generalitat s'hagi posat "en contra d'una sentència dictada per un tribunal en un Estat de dret".

En aquesta ocasió, no han estat només els dirigents que tradicionalment s'oposen a les posicions de Montilla i dels socialistes més o menys inclinats cap als nacionalismes. És a dir, no es tracta només d'Alfonso Guerra, José Bono o Enrique Múgica, entre altres.

Ara, segons han indicat les mateixes fonts socialistes, alguns barons s'han mostrat així mateix "contraris a les posicions de la direcció del PSC". Es tractaria de dirigents com José María Barreda, president de Castilla-la Manxa, o Guillermo Fernández Vara, president d'Extremadura.

Tampoc sembla haver entès la reacció dels socialistes catalans el president de la Junta d'Andalusia, José Antonio Griñán. I en la mateixa postura es troba un dirigent de tant pes com el vicesecretari general del PSOE i ministre de Foment, José Blanco.

La posició d'aquests dirigents, juntament amb el fort descens en les enquestes electorals han portat Zapatero a distanciar-se de la posició de Montilla, per por de les acusacions que està fent el joc al tripartit català i, en concret, a Esquerra Republicana.

Per exemple, va ser el mateix president espanyol el que es va negar que el PSOE assumís la proposta unitària del Parlament sobre l'Estatut, per presentar-la com moció en la votació de les conclusions del debat sobre l'estat de la nació al Congrés dels Diputats. Aquest fet va obligar el PSC a trencar la unitat catalana i a votar amb el PSOE, encara que finalment, la moció socialista va ser derrotada.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 joan, manresa, 21/07/2010 - 12:20

El Casal,12.10 h.-No sols entre els -barons-sinó entre l'electorat fidel al PSOE-PSC.Només sentir alguns comentaris aquí al Casal dels -de sempre-,ya es veu lo que pensen...Si el Sr.Montilla hagués sigut inteligent,hauría avançat las eleccions..Pro ya

#1 pepillo, barcelona, 21/07/2010 - 00:18

Algunos barones que se sienten ninguneados quizá piensen que este exmaoísta con pelacos y jaima a lo Gadafi es víctima del principio de Peter: todo empleado tiende a ascender hasta su nivel de incompetencia.