Publicitat
Política · 12 de Novembre de 2008. 19:45h.

Montilla presumeix de rècord d'automòbils quan "era ministre"

Mas li retreu que ha tornat de la reunió amb Nissan "amb les mans buides"

El president de la Generalitat, José Montilla, i el líder de CiU, Artur Mas, han topat durant la sessió de control del Parlament arran de al crisi de Nissan. Mas ha afirmat que "deixi’m dir-li, senyor president, que escoltant les seves respostes a mi em fa la impressió d’una resposta purament administrativa i burocràtica. Aquesta és la sensació que jo tinc".

"Vostè diu -ha afegit- que es va veure amb el president del Govern espanyol, però no explica com van quedar, és a dir, va tornar amb les mans buides d’aquesta conversa? Parlo de la Nissan, parlo de la Seat, parlo a través d’aquestes empreses de tot el teixit productiu que hi està associat, que són petites i mitjanes empreses que formen part d’aquesta identitat industrial catalana. Vostè va tornar amb les mans buides, perquè no ens ha explicat que van aconseguir".

Mas l'ha acusat de tornar de París, després de la seva entrevista a la seu de la multinacional, amb "les mans buides" i d'haver donat "una resposta molt administrativa, molt burocràtica" alhora que li ha demanat "no paraules, sinó fets".

Montilla ha replicat que "em costa reconèixer en vostè el líder d’una formació política que ha governat vint-i-tres anys Catalunya, senyor Mas, i que aspira a tornar a governar-la. Ho dic una mica per aquestes desqualificacions, vostè torna amb les mans buides, vostè no ha fet res, vostè el que fa és una gestió burocràtica, administrativa".

"La seva resposta, senyor president -ha reiterat Mas- em confirma aquest esperit administratiu i burocràtic i a més a més jo li demano una cosa, no s’ho prengui malament, home. Escolti’m, que la crítica forma part de la democràcia i jo li demano una mica de respecte també, perquè que vostè ha tornat amb les mans buides de tot arreu és la pura evidència, no ens ho inventem nosaltres".

El líder de CiU ha recordat a Montilla que va ser "ministre d'Indústria durant tres anys" i que "els problemes de Nissan no vénen només d’ara, eh?, vénen de quan es va perdre l’ampliació o la substitució de la fàbrica de la Zona Franca. Els problemes de Seat són de models i de mercats, no vénen d’ara, vénen de fa mesos".

Montilla ha contestat que "certament jo era ministre quan es van produir les xifres rècord de producció d’automòbils en Espanya i a Catalunya i no era mèrit meu, no era mèrit meu, evidentment, no ho era, era del mercat i de la situació econòmica. Tampoc es culpa d’aquest Govern que el mes passat la matriculació de cotxes hagi caigut un 39 per cent o de furgonetes i altres vehicles un 52 per cent. Suposo que tampoc, suposo que vostè en això coincidirà que no és culpa d’aquest Govern". 

Artur Mas es dirigeix a Montilla al Parlament
Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 mirlo, Balaguer, 13/11/2008 - 10:58

No critiques a Montilla porque no te pagara la merendilla.

#2 Montserrat, Catalunya desorientada, perplexa i decadent, 13/11/2008 - 10:00

Per favor!!... Quin nivell més lamentable el del Montilla i quina incapacitat el tripartit. Només es mouen al voltant de grans conceptes però la realitat és molt punyent, i el Montilla i la resta d'illetrats fan pena, ni idees, ni propostes.. res de res.

#1 sulfuro sulfuro, Barcelona, 13/11/2008 - 08:28

Exraño que Mont salga de manos vacías,
Al menos con la Caixa salían llenas
Mi reloj biológico me dice está al caer una
intervención estelar del heroico Puig de ERC. Esta vez sin bañador ni mordida al
DNI Qué tal como Lady Godiva sobre un ruc cat?