Publicitat
Política · 24 de Desembre de 2009. 15:43h.

Montilla reivindica Macià

El president demana "unitat" a l'oposició

Montilla reivindica Macià

Montilla destaca el "lideratge" de Macià

El president de la Generalitat, José Montilla, en l’acte de cloenda de l’Any Macià, ha reivindicat la figura de l'expresident de la Generalitat i ha demanat "la unitat de les forces catalanes". En un acte al Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú, Montilla ha recordat que Francesc Macià (1859-1933) va ser “l’expressió del catalanisme d’arrels populars”.

Montilla ha manifestat que "la Catalunya que va defensar tenia en la formació i el progrés de nostre poble, especialment en les classes més humils, la principal raó de ser”. Macià “va ser capaç d’agermanar tota Catalunya sota un sentiment de pàtria àmpliament compartit i, a més, transformar-ho en un projecte polític tangible” que “cercava el lligam entre l’autogovern i el benestar de la ciutadania catalana, des de la convicció que no hi ha avenços nacionals si no hi ha avenços socials i no és manté el país cohesionat”.

“La Generalitat que tinc l’honor de presidir –ha declarat- se sent plenament continuadora de la seva obra, i puc afirmar que de nosaltres depèn fer realitat aquest anhel d’autogovern”. A això, ha afegit: “Hem definit les eines per aconseguir-ho. Ara ens toca defensar-les, i les defensarem”, perquè “avui som molt més forts que ahir” i “tenim la història del nostre costat”.
 
Evocant de nou Macià, el cap del Govern ha recordat que per a qui fou president durant la II República, “la unitat de les forces catalanes -i del poble de Catalunya- era una qüestió cabdal per l’esdevenir del país. Una unitat que, també avui, és la via més sòlida per assolir el futur que volem, tant per al nostre autogovern com per als grans temes i reptes econòmics, socials, educatius i culturals del nostre país, d’acord amb el sentir col·lectiu i majoritari”.
 
El cap del Govern, al municipi natal del president Macià, ha assenyalat que el president republicà “forma part de l’imaginari col·lectiu de la ciutadania de Catalunya”. La seva figura, ha conclòs, “representa la consciència i la fidelitat cap a un poble, i la seva vida fou un exemple de lluita i estimació per Catalunya. Va saber, a més, vèncer l’adversitat, amb la perseverança i la tenacitat d’aquells qui saben que la seva causa és justa”.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Ramon, Cardona, 26/12/2009 - 23:52

Diu: "Macià va ser capaç d?agermanar tota Catalunya...". Que no sabeu res d'història? Que no sabeu que al cap de pocs anys hi va haver una guerra civil, també entre catalans?
Hi ha un nivell que fa cagar!

#7 pinkànter, bcn, 25/12/2009 - 09:43

Pobre avi Macia.....si aixeques el cap!!!....entre Erc i el Montilla...no passarien 24h que demanria l'exili a l'Alguer o Andorra.

#6 enric, barcelona, 25/12/2009 - 00:18

Quina vergonya, segur que si li preguntem creu que era un president del Barça o ves a saber.Si aquest home no sap ni la primera estrofa del virolai i pensa que la canço mediterraneo la va fer en Llach.O potser m'equivoco i aviat el veurem a Prats de Moll

#5 Pasqual, BCN, 24/12/2009 - 18:45

Aquesta si que és bona! ... però... que collons s'ha fumat el Montilla????? ... o és que potser ha agafat un pet de Montilla-Moriles???? XDDD !!!! //*//

#4 joan, manresa, 24/12/2009 - 18:09

Mol malament ,pro molt malament han d'anar les enquestas o sondejos sobre posibles resultads de próximas eleccions en la seu del PSC...Intentar reconquistar el vot catalanista dintre el PSC es lo que vol el Sr.Montilla..Unitat a l'oposició..?Axó desaf