Publicitat
Política · 11 de Gener de 2010. 18:34h.

Montilla 'repassa' Ausàs

El president demana que els projectes de llei "siguin rigorosos"

Montilla 'repassa' Ausàs

Ausàs, a 'Catalunya Ràdio'

El president de la Generalitat, José Montilla, ha declarat a TV3 sobre la llei de vegueries, encara no aprovada pel Govern,  que “les coses de vegades van més lentament del que voldríem”, ja que s’han de treballar “més a fons” els projectes, en una desautorització al conseller de Governació, Jordi Ausàs, autor de l'avantprojecte.

Segons Montilla, “el tema no és el calendari, el problema és que siguin projectes rigorosos, que es puguin explicar i que siguin escrupolosament constitucionals”. Montilla ha explicat que la intenció d’aquesta llei no és crear més administracions, sinó simplificar-les i acostar l’administració al ciutadà.

De la seva banda, Ausàs ha afirmat a  Catalunya Ràdio que està convençut que la llei de vegueries s’aprovarà "aquesta legislatura", tot i que no s'ha complert la seva previsió que el Govern aprovés l'avantprojecte en la reunió del passat 5 de gener.

També ha indicat que “crec que fa molts anys que aquest projecte s’hauria d’haver impulsat. Catalunya ha de disposar d’una organització territorial pròpia, lligada al catalanisme polític, que superi la visió  provincial del país”.

”Fins i tot les al·legacions presentades per la societat civil tarragonina", ha dit Ausàs, "no estan en contra de la llei de vegueries; el que volen és que Tarragona sigui capital i que el nom de la vegueria sigui un altre, però en cap cas qüestionen aquesta llei”. En aquest punt, Ausàs ha recordat que la llei preveu que el Consell de Govern serà qui establirà les capitals de les vegueries.

Ha afegit que el mapa de les vegueries es començarà a desplegar de manera gradual: “D’entrada, les quatre diputacions actuals passaran a ser quatre consells de vegueries, amb les mateixes competències que les diputacions. Els quatre consells de vegueries seran els de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, i immediatament, buscarem l’acord amb l’Estat espanyol per crear les altres 3 vegueries. I el primer acord que buscarem és per crear la vegueria de les Terres de l’Ebre, que sortirà de la de Tarragona”.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat