Publicitat
Política · 16 de Gener de 2019. 21:25h.

Montilla segueix el joc

L'expresident també qüestiona el dret a la defensa dels polítics presos

Montilla segueix el joc

L'expresident de la Generalitat José Montilla

L'expresident de la Generalitat José Montilla ha signat un document proposat pel Síndic de Greuges en el qual es demanen garanties per al dret de defensa en el judici de l'1-O. Es tracta d'un comunicat conjunt firmat pels expresidents de la Generalitat Jordi Pujol, José Montilla, Artur Mas i Carles Puigdemont i els expresidents del Parlament Joan Rigol, Ernest Benach i Núria de Gispert en què proposen "mesures alternatives a la privació de llibertat en centre penitenciari".

El comunicat afirma que la presó provisional "és un problema generalitzat del sistema penal que vulnera el dret a la llibertat individual i el dret a la presumpció d'innocència; contribueix, a més, a la saturació els centres penitenciaris, i, finalment, pot entorpir el dret de defensa".

El text defensa que els "llargs trasllats" als quals seran sotmesos si es manté la presó provisional, poden "dificultar el contacte continu amb els seus lletrats i limitar sense raó legal la seva participació activa en la seva pròpia defensa, de manera que se'n restringeixi innecessàriament aquest dret".

Per aquest motiu, els expresidents demanen "mesures alternatives a la privació de llibertat en centre penitenciari de les persones que actualment es troben en presó provisional durant la celebració del judici que s'ha de substanciar en poques setmanes".

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#18 Manolo, Barcelona, 17/01/2019 - 13:52

El PSC como siempre. Haciendose perdonar su dependencia del PSOE. Montilla también haciéndose perdonar por charnego útil

De Iceta, mejor no hablar

No los pienso votar nunca más.

#17 Uno que os lee, Al sur de Waterloo, 17/01/2019 - 12:19

¿Estos Sres. tan concienciados con los derechos de los presos firmaron uno similar cuando les tocó comerse la provisional a Bárcenas o a los de la Gürtel, o en ese caso les pareció fetén? La doble vara de medir que usan estos despreciables personajes es vomitiva, y más por venir envuelta en el brillante papel de regalo de los derechos humanos.

#16 Mesfisto, BARCELONA, 17/01/2019 - 12:16

Aquest encara té complex de xarnego. Ho sento pel PSC, que està firmant la seva acta de defunció a
Catalunya. Una signatura més ... I que la granoteta vagi saltant i ballant al ritme de Perico de los Palotes i las chicas de Colsada! !

#15 lepero, Barcelona/Tabarnia, 17/01/2019 - 11:13

Es que éste no se perdonará nunca ser andaluz.

#14 botifler1914, Sinitaca, 17/01/2019 - 11:03

Pepe trae el botijo!!!!
Montilla personaliza el eterno problema del PSC, no sabe que es ni que pienesa.