Publicitat
Política · 21 d'Abril de 2009. 20:45h.

Montilla sí que anirà a missa per Sant Jordi

Maragall només va saludar l'arquebisbe després de l'ofici religiós

Montilla sí que anirà a missa per Sant Jordi

L'expresident Maragall, després de saludar l'arquebisbe de Barcelona durant una celebració de Sant Jordi

Mentre l'anterior president de la Generalitat, Pasqual Maragall, no assistia a la missa de Sant Jordi, i es limitava a saludar l'arquebisbe de Barcelona, l'actual president, José Montilla, sí que té previst assistir a la missa. El president de la Generalitat oferirà aquest dijous, 23 d’abril, la tradicional recepció institucional de Sant Jordi al Palau de Pedralbes de Barcelona, a la qual han estat convidades les principals autoritats i representants del món polític, econòmic, social i cultural de Catalunya.

Els actes de la Diada arrencaran al matí al Palau de la Generalitat. Prèviament, Montilla serà entrevistat per Catalunya Ràdio, i a les 9 hores donarà inici la tradicional missa oficiada pel cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, a la capella de Sant Jordi del Palau de la Generalitat, amb l’assistència de membres del Govern i altres autoritats. A les 9,30 hores, el president acompanyarà l’arquebisbe en la benedicció de les parades de roses que les entitats d’iniciativa social tenen instal·lades durant tot el dia al Pati de Carruatges del Palau.
 
A les 10,30 hores, el president arribarà al Palau de Pedralbes, on oferirà el tradicional esmorzar de Sant Jordi a representants del món polític, econòmic, cultural i social, i a les 16 hores, el president assistirà a la gala de lliurament dels Premis Internacionals Terenci Moix, que tindrà lloc al Saló dels Miralls del Gran Teatre del Liceu.

La cerimònia, que estarà conduïda per Boris Izaguirre i Àngels Gonyalons, premiarà en aquesta edició a l’actriu Rosa Maria Sardà, amb el premi especial del jurat; a l’escriptor Eduardo Mendoza, per la seva novel·la El asombroso viaje de Pomponio Flato; a l’historiador Gabriel Jackson, per l’assaig Juan Negrín. Médico, socialista y jefe de Gobierno de la II República española; a l’escriptora P.D.James per la seva trajectòria literària; al director de cinema Jiri Menzel per la pel·lícula Yo serví al rey de Inglaterra; a l’actriu i cantant Hanna Schygulla per la seva trajectòria cinematogràfica; a l’òpera Death in Venice, de Britten, Mann & Piper, com a esdeveniment en arts escèniques, i al dramaturg Tom Stoppard per la seva trajectòria en arts escèniques.

A les 18,30 hores, el president participarà a la lectura de textos Homenatge al lector, que haurà començat a les 16,30 hores a la plaça Sant Jaume i que enguany està dedicada a Carles Riba, amb motiu del 50è aniversari de la seva mort.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Prou-.d'aquesta_gent, Barcelona, 22/04/2009 - 12:28

Mireu què panxa-contents que van els de vermell... Si es van fregant les mans i tot!!

#1 luis, barcelona, 22/04/2009 - 12:06

POR FAVOR, REVISAD ESA IMAGEN
¿ NO OS PARECE, UNA CEREMONIA Y ROPAJES MAS PROPIOS DE UNA CEREMONIA DE UN PAIS ASIATICO?
si esa misma vestimenta la vieramos en otras religiones, los pondriamos a parir