Publicitat
Política · 24 de Desembre de 2008. 13:57h.

Montilla s'inspira en Macià

"Va saber restar fidel al país i als seus ideals, fins i tot en períodes complicats"

Montilla s'inspira en Macià

Montilla, durant el seu discurs

El president de la Generalitat, José Montilla, ha tancat l'acte d'obertura de l'Any Macià al Palau de la Generalitat. Montilla s'ha referit a l'expresident i ha recordat que "setanta-cinc anys després de la seva mort, les catalanes i els catalans, conscients del deure contret, retem novament homenatge al president Macià”.

El cap del Govern ha reivindicat “la preocupació constant per l’accés de les classes populars a la governació del país” de Macià, de qui ha dit també que “va ser un home de pacte, capaç de valorar de forma realista la situació política i actuar amb conseqüència”, que no va defallir en “la lluita pel reconeixement de la indentitat nacional de Catalunya”.

El president ha declarat que “no podem menystenir aquest capital i aquesta força, especialment en els moments de dificultat, quan cal aplegar energies de tot arreu per defensar amb tota fermesa les aspiracions legítimes de progrés del poble de Catalunya”.

I ha evocat un Francesc Macià que “va saber restar fidel al país i als seus ideals, fins i tot en períodes complicats, com durant la dictadura de Primo de Rivera, fins i tot quan els seus companys de viatge eren escassos”. Finalment, el president Montilla ha afirmat que “Macià va ser el president de tothom, convençut que, en la tradició dels pobles, tothom hi cap i tothom hi ha de ser comptat, més enllà d’ideologies i personalismes”.

Un governant, ha dit el cap de l’Executiu, que “va saber sintetizar com ningú els ideals nacionals i socials en un catalanisme cívic, especialment preocupat per l’educació com a camí cap a la llibertat dels homes i dels pobles”.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#13 Ramon, Barcelona, 25/12/2008 - 16:55

Hi ha un punt en comú. Tant Macià com Montilla han treballat per les seves respectives pàtries.

#12 marc, bcn, 25/12/2008 - 12:39

km gosa comparar-se amb macià aket txitxarello macia va lluitar per la llibertat de catalunya no es va baixar els pantalons km l tripartit

#11 pepillo, brcelona, 24/12/2008 - 19:29

Esto de valorar de forma realista la situación política y actuar en consecuencia debe referirse a la conquista de Cataluña desde Prats de Molló.

#10 JPC, Barcelona, 24/12/2008 - 17:58

Quin insult per al presidednt Macià que aquest delegat del PSOE tingui la gosadia de comparar-se amb l'Avi!
Dissolució del tripartit ja!

#9 Ferran, Sabadell, 24/12/2008 - 17:25

Si clar... i de mentres és treu els pantalons d'avant del finançament!!

Ho gran president!!! xd