El president reivindica que té més "sentit de país" que Jordi Pujol

Montilla treu pit

Montilla, durant la conferència

El president de la Generalitat, José Montilla, ha reivindicat l'obra de govern del tripartit en commemorar-se els dos anys de la seva constitució. En una conferència a l'auditori del Palau de la Generalitat -plena de gom a gom de consellers, alts càrrecs i societat civil- ha afirmat que el pla de govern "presenta avui un acompliment del 55%". Montilla ha reivindicat, en un velat missatge a CiU, el seu "sentit de país" en afirmar que "mai s'havia governat Catalunya amb tant sentit de país com aquests darrers anys" en al·lusió als anys de Jordi Pujol.

El president ha llançat una segona indirecta a CiU perquè ha defensat "el treball conjunt amb els ajuntaments del país als que hem reconegut la importància del seu rol institucional, la feina que fan i hem multiplicat amb ells la cooperació i la col·laboració".

La resta de la conferència ha estat digna d'un debat de política general amb dades concretes: 54 noves biblioteques, 8.000 professors d'anglès, 126 noves llars d'infants, millores a 100 barris, onze nous edificis judicials i dos centres penitenciaris. Montilla només ha fet autocrítica en parlar dels barracons escolars, però també ha aclarit que "les aules prefabricades d'avui no tenen res a veure amb les que es feien fa deu o dotze anys". El balanç s'ha estès també a la inversió pública "rècord" i la "resposta" davant la crisi econòmica tot innovant "el nostre model de creixement".

Veure fotos

Publicitat
Publicitat

57 Comentaris

Publicitat
#57 Ona, Valls, 25/11/2008 - 21:09

Del seu païs, clar, d'espanya.
Si no sap ni parlar català!! Sempre va amb la xuleta llegint.

#56 Catalunya real, Barcelona, 25/11/2008 - 19:37

més sentit de país, Espanya, sí, no hi ha dubte....

#55 josepa, salou, 25/11/2008 - 19:00

Ara resulta q te sentit...no será del ridicul ni de vergonya. A mès revendica, je je je
Cat, s´ensorra i en es el 1º RESPONSABLE!!

#54 LIDIA OBIOLS SERRA, marotorell, 25/11/2008 - 15:51

Ha fet bé de remarcar-ho,però s'ha equivocat d'advervi, havia d'haber dit "diferent sentit de país,hagués quedat millor,en el cas d'en Pujol no hi pot haber comparacions.Fins i tot els seus opositors no s'hi atreveixen,quina gosadia la teva Monti!

#53 LIDIA OBIOLS SERRA, martorell, 25/11/2008 - 15:37

Amb un cop de vista: el país que erem fa 5 anys ha despararegut, i estem en un altre país,d'acord,un altre que no arriba ni a la sola de la sabata del que en Pujol ens va deixar, i el sentit de país d'en Monti és molt diferent al del President Pujol...