Publicitat
Política · 22 de Novembre de 2009. 15:13h.

Montilla veu perillar la Constitució

En el cas d'una retallada de l'Estatut pel Constitucional

Montilla veu perillar la Constitució

El president de la Generalitat, José Montilla, durant el seu discurs a Maià. (Foto: Jordi Bataller/ACN)

El president de la Generalitat, José Montilla, ha advertit al Tribunal Constitucional davant la sentència pendent sobre l'Estatut. Assegura que una resolució negativa pot posar en perill la mateixa Constitució i la concepció plural d'Espanya. José Montilla lamenta la gravetat i la situació que provoquen el retard en la sentència les filtracions. L'última aquest mateix diumenge, al diari 'El País, en què s'assegura que el tribunal exclourà el terme "Nació" del preàmbul de l'Estatut. El president adverteix, també, de l'excepcionalitat del fet que, per primera vegada, el tribunal hagi de pronunciar-se sobre una llei que el poble i dos parlaments han donat per bona.

Montilla ha reclamat "responsabilitat històrica" als seus membres, una visió "no restrictiva" de la Constitució i que no malmetin de forma "temerària i imprudent" l'esperit "obert i integrador" de la Carta Magna.

"Des del màxim respecte per la institució no puc deixar de lamentar i expressar la gravetat de la situació a què ens està abocant el retard i les filtracions interessades sobre l'Estatut aprovat pel poble de Catalunya", ha afirmat Montilla, que acompanyat dels consellers Nadal i Geli ha encapçalat l'homenatge a la tomba d'Ernest Lluch a Maià de Montcal (Garrotxa).

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#24 CALÍGULA, Paisos Chinesus, 23/11/2009 - 19:32

2)Con semejante resultado, da risa que llames la atención a otros por no saber escribir así que puedes imaginarte la importacia que puedo dar al resto de tus comentarios.Ya que no sabes escribir español, ve aprendiendo el árabe que te será útil en breve

#23 CALÍGULA, Paisos Chinesus, 23/11/2009 - 19:23

1) Hug: ya que hablas de escribir correctamente...la preposición en español no es i sino Y. HablÁis, habÉis y CalÍgula van acentuadas. Una interrogación se abre con el signo ¿ y no comienza con QUE. Que en 4 frasecitas hayas hecho 7 faltas te define.

#22 Bahh, bcn, 23/11/2009 - 18:05

La Constitución no se si peligra, lo que no peligra por su extrema dureza es la cara de este individuo. Tampoco peligran su tremenda ineptitud ni su engaño masivo a sus electores.

#21 Hug, Begur, 23/11/2009 - 18:04

Pepillo i Caligula. Que habeis ido a una escuela catalana y no os han enseñado escribir en castellano? o es que hablais andaluz? yo no os he visto escribir nunca en catalan como critica el tonto del sostenible y la pobre ignorante de Asturias.

#20 josepxicot, barcelona, 23/11/2009 - 18:03

A Montilla tant li far l´Estatut,a ell el que li
preocupa ès seguir al poder,con sigui,com
a tots els polítics,els uns remenant les cire
res.els altres aspirant a remenan-les en
un futur,si guanyen,tot ès mateixa histò
ria,un fastic.