Publicitat
Política · 25 d'Abril de 2012. 13:05h.

Montoro demana no fer de Catalunya "un país artificial"

Creu que la independència és "un concepte nacional de l'edat mitjana"

Montoro demana no fer de Catalunya "un país artificial"

Cristobal Montoro

El ministre d'Hisenda, Cristobal Montoro, durant la sessió al Congrés, ha manifestat que "estem a Europa i no per construir països artificials, estem en la construcció europea, superant els conceptes nacionals de l'edat mitjana".

Montoro ha cridat a superar els territoris "i no posar traves, i menys mentals" i ha reclamat als nacionalistes que deixin de demanar "¿com està això meu?". "Diuen: 'Si fóssim únics, diferents, independents, seríem solvents'. I res més lluny de la realitat", ha afegit.

També ha tingut una picabaralla amb el portaveu d'ERC, Alfred Bosch, que havia demanat "ètica" al ministre. "Alguns dels que han parlat d'ètica no han estat transparents quan han gestionat comptes públics. És que no hi ha hagut altres que han tingut responsabilitat a Catalunya i han deixat factures pendents? Digueu-me quant han deixat al calaix", ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

48 Comentaris

Publicitat
#28 Lluís, Tortosa, 26/04/2012 - 16:26

Sr. Montoro, el Decret de Nova Planta (s. XVIII) pertany a l'Edat Moderna, no a la Medieval (ss. V-XV). Quan vostè nega a Catalunya la seva sobirania política, no és que sigui medieval és que és fins i tot egipci.

#27 Eduardo González Palomar , Manlleu, 26/04/2012 - 11:00

¡La retranca de los nacionalistas consiste en erigir alambradas donde casi todo el mundo ambiciona romper la valla!

#27.1 Laura, Vila de Gràcia, 27/04/2012 - 13:57

Coló Eduardo, quan els espanyols demaneu a França que us annexioni, aleshores expica'ns les teves historietes per a esclaus catalans. Tots som ciutadans del món! Prediquem amb l'exemple i suprimim la nacionalitat espanyola!

#26 Tartufo, Barna, 26/04/2012 - 04:15

Jan: he oido en una emisora de Radio que cuando los griegos y romanos llegaron a Ampurias, " los catalanes hacian....". En otra tambien oi que en la prehistoria tambien "los catalanes hacian ..... Fijate hasta donde se remonta la historia de Cataluña. Asi se esta contando la historia de Cataluña.

#25 Quim, Pineda de Mar, 25/04/2012 - 22:31

Si en Montoro en sap tant d'història com de economia anem arreglat. Encara que els espanyols d'economia sols saben robar.

#25.1 A.Raurich, Bcn, 26/04/2012 - 00:51

Pero per robar se n'ha de saber. No tothom ho sap fer. Per això no ens acabem d'adaptar a Espanya.

#24 joan, manresa, 25/04/2012 - 19:38

tinu.)que li aclarirem las ideas...,li treurem la son de las orelles i li repasarem la llana del clatell.,vingui vingui ..,ni Vosté, ni milers com Vosté, ni milers de Camachos ens farán abaxar el cap i li recordarem..,""Qué ningú ens ataca impunement perqué formem part de la Nostra Terra". Compte