Publicitat
Política · 27 de Febrer de 2019. 18:34h.

Montoro: "Si no és delicte, què és?

L'exministre diu que funcionaris van obrir locals públics per fer un "acte il·legal"

Montoro: "Si no és delicte, què és?

L'exministre de l'Interior, Cristobal Montoro, ha manifestat que veu malversació, ja que es van obrir locals públics per celebrar-hi un acte il·legal. "Si això no és un delicte, que és?, com no ha de ser malversació?, s'ha preguntat durant la seva declaració al Tribunal Suprem. 

Cristobal Montoro ha afirmat que en l'entrevista que va concedir a El Mundo l'abril de 2018 volia transmetre que "no podia fer-se materialment un referèndum perquè l'autoritat convocant no tenia pressupost". Tot i així, Montoro ha matisat que sí que veia indicis de prevaricació en el fet que funcionaris públics convoquin un acte en el que obrin locals públics. "On els veig? en el fet que funcionaris públics estiguin convocant un acte pel qual s'obrin locals públics. S'estan utilitzant recursos públics per una finalitat que ha estat declarada il·legal judicialment" ha dit durant la seva intervenció al Suprem. 

L'exministre d'Hisenda ha explicat que en aquell moment "tota la Generalitat està intervinguda pressupostàriament i comptablement i, per tant, l'acte públic que fan els representants de la Generalitat amb la presència d'unes urnes no sufragades per pressupost públic". El diputat popular ha s'ha preguntat "quina classe de convocatòria és la que es fa oficialment sense un pressupost públic?".

Montoro va manifestar en una entrevista a El Mundo l'abril de 2018 que "jo no sé amb quins diners es van pagar aquestes urnes dels xinesos de l'1 d'octubre, ni la manutenció de Puigdemont. Però sé que no amb diners públics". 

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#1 Jordi BR, L'H, 27/02/2019 - 19:41

Sembla prou evident que el càrrec de malversació, si no s'aproven proves que demostrin moviments de diners públics, trontolla força.
Prevaricació? Crec que no se'ls acusa de prevaricació

#1.1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 27/02/2019 - 23:19

De momento Montoro s ha admitido que hay más de millón y medio de euros que la Degene se ha petado en algo que él no controló:
https://www.vozpopuli.com/po litica/cristobal-montoro-decla racion-testigo-juicio-proces_0 _1222378944.html
Por muy buenos ingenieros fiscales que hayan sido, siempre se dejan huellas. Ladrones es lo más pequeño que son..

#1.2 Jordi BR, L'H, 28/02/2019 - 00:26

Si se ha pagado con dinero privado, que es lo que sospechamos muchos, tararí

#1.3 larepublicanoexisteidiota, Barcelona, 28/02/2019 - 09:09

Dinero privado de su uso público tras agenciárselo de forma fraudulenta

Cómo sois, jeje, creyentes hasta caer por el abismo, me encanta

#1.4 Jordi BR, L'H, 28/02/2019 - 10:45

También podría ser una posibilidad, en cualquier caso es la acusación la que debe demostrar que ha salido dinero publico para el referéndum; i unes factures no pagadades a TV3, ni una proforma de Unipost no prueban nada....de momento

#1.5 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 28/02/2019 - 23:00

Jordi, nadie duda que sois maestros del robo, habéis tenido gran maestro, pero el dinero siempre acaba dejando rastro.