Publicitat
Política · 17 de Desembre de 2009. 11:30h.

Montserrat Tura critica Zapatero i el PSOE

La consellera lamenta que "no entenen que la unitat d'Espanya impliqui el nostre reconeixement nacional"

Montserrat Tura critica Zapatero i el PSOE

Tura, en una reunió del Govern

La consellera de Justícia, Montserrat Tura, ha lamentat en una entrevista a El Punt que "costa molt en aquests moments fer entendre a l'actual direcció del PSOE que precisament la unitat d'Espanya implica el reconeixement del sentiment nacional de Catalunya, però no com una amenaça sinó com una naturalitat".

"Quan algú es fa president del govern d'Espanya o es fa ministre hauria de tenir en compte i tenir coneixement d'aquestes realitats. Els governants no poden ser aliens als sentiments dels ciutadans, però tampoc no poden ser aliens al sentiment col·lectiu d'un determinat indret, en aquest cas Catalunya", afegeix.

D'altra banda, la consellera admet que "no acabo de creure que tots els problemes que tenim plantejats es resolguin amb la independència. A vegades, la paraula independència es planteja com la solució de tot. I es planteja per part de persones que a l'hora d'assumir responsabilitats que un estat independent té inherents, els costa molt".

"Els discursos per la independència plantegen un camí excessivament poc realista. A Catalunya hi ha misèria, a Catalunya hi ha pobresa, a Catalunya hi ha gana i hi ha molts problemes per arreglar. El que vull dir és que hi ha una mica la sensació que amb la independència tots aquests problemes no hi serien, i això no és així", conclou.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 miquel B., Pineda de Mar, 18/12/2009 - 15:26

No sols no soluciona molts problemes, si no que en creen, a part del tema cultural, minoritzen la nostra cultura de forma descarada i insultant, també ens espolien econòmicament.

#5 Papitu, Camussia, 18/12/2009 - 00:42

Si no ho entès malament, això vol dir: \"Si no hi ha reconeixement nacional, trenquem la unitat d\'Espanya? ¿¿¿???

#4 pep, manresa, 17/12/2009 - 17:57

De ben seguir que molt millor que amb la dependència ho estaríem, però no cal que us esforceu a fer entendre res a ningú, ni ho entendran ni ho volen entendre.
Montserrat, tú tries.. o Espanya o Catalunya, la resta és anar perpetuant l'espoli

#3 Roger, BCN, 17/12/2009 - 15:30

La independencia, es la reacció normal, que es te respecte a aquesta falta de visio, que tenen (no nomes el PSOE) respecte a la realitat española. Si no ens entenen, haurem de buscar tenir unes institucions que si ho facin.

#2 lluigi, BCN, 17/12/2009 - 13:44

No se quants problemes arreglarà l'Independència, lo que si se, es que la Dependencia no ens arregla ni arreglarà cap