Publicitat
Política · 16 de Juny de 2017. 18:59h.

Mor Helmut Kohl, impulsor de la reunificació alemanya

L'excanceller alemany traspassa als 87 anys

Mor Helmut Kohl, impulsor de la reunificació alemanya

Helmut Kohl (foto: TVE)

L'excanceller alemany Helmut Kohl, l'artífex de la reunificació d'Alemanya, ha mort aquest divendres al seu domicili -a Ludwigshafen- a l'edat de 87 anys després d'una llarga malaltia que el mantenia reclòs a casa seva i retirat de la vida pública.

Kohl, que va ser canceller entre 1982-1998 i dirigent de la CDU durant 25 anys, va liderar la reunificació de les dues alemanyes. Va ser l'últim president de la República Federal Alemanya i el primer de la Alemanya reunificada. El líder democristià, amb els seus 16 anys de govern, va ser el polític que més temps va dirigir el país després de la Segona Guerra Mundial.

Juntament amb el president de la Comissió Europea, Jacques Delors; i el president de França, François Mitteerand, va impulsar el procés d'integració europeu. Sota la influència de l'eix francoalemany es va aprovar el Tractat de Maastricht de creació de la Unió Europea.

3 Comentaris

Publicitat
#2 pepe.----, andorra, 19/06/2017 - 10:02

no lo pudo conseguir todo, prusia oriental sigue siendo rusa.....

#2.1 el talp venjador, Bcn, 19/06/2017 - 12:02

per a que Rússia i Polònia retornessin la Prússia Oriental (Kaliningrad inclòs), primer els russos haurien de retornar el territori que li van prendre a Polónia, i em penso que en Putin no està per la feina

#1 manuel, Barcelona (España), 17/06/2017 - 11:50

Gran político como la gran mayoría de su época. Personas con visión y con grandes ganas de construir para mejorar. Grandes figuras en comparación con la pequeñez del presente. DEP her Kohl.