Publicitat

Va ser diputat per CDC en la primera, la segona i la tercera legislatura del Parlament

Mor Joan Colomines

Joan Colomines

L'escriptor, metge i polític català Joan Colomines ha mort a Barcelona als 89 anys. Colomines, que des de ben jove es va convertir en un activista en favor de la democràcia, la llibertat i gran defensor de Catalunya, va publicar al llarg de la seva vida diverses obres de poesia i també d'assaig polític.

La seva militància política va començar al Front Nacional i el 1977 va ingressar a Convergència Democràtica de Catalunya i va ser diputat en la primera, la segona i la tercera legislatura del Parlament.

Entre les obres més destacades d'aquest home tan prolífic destaca la 'Crònica de l'antifranquisme a Catalunya', on aquest metge de l'Eixample barceloní retrata i relata amb exhaustivitat les campanyes cíviques, les manifestacions d'estudiants i totes les iniciatives populars que van ajudar a la descomposició definitiva del règim del general Franco.

Colomines, afectat d'alzheimer en els últims anys, va rebre el 1998 la Creu de Sant Jordi en reconeixement a la seva llarga trajectòria política i literària.

També el PSC "lamenta profundament la mort i fa extensiu el condol a familiars i amics i al món de les lletres catalanes". En aquest senti recorden com Colomines "va participar i impulsar el procés constituent del PSC-Congrés el novembre de 1976, un dels tres partits que van confluir en l’actual Partit dels Socialistes de Catalunya".

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 Ramon Perona i Pascual, Barcelona CATALUNYA, 23/02/2011 - 19:30

A mort un ciutada, un company, un amic, un patriota. Avui Catalunya està de dol. Els que varem tenir la sort de passar moments històrics al teu costat, mai, mai, t'oblidarem i des de la nostra dimenssió cridem ben fort, VISCA CATALUNYA LLIURE I INDEPENDENT, que és el que tu ens diries.

#8 Pep, Barcelona, 23/02/2011 - 17:34

Jo vaig militar en el PPC, i ell em va ensenyar a estimar encara més la nostre terra. Joan sempre et recordaré.

#7 Nicole Berdah, Barcelona, 23/02/2011 - 15:23

Las clases particulares de Francés que imparté al Sr Joan Colominas, en ESADE, en febrero de 1992, quedan en mi recuerdo como una magnífica lección de interactividad en la cual el aportaba el contenido de nuestras clases: la historia de su vida, que era LA Historia de Catalunya.

#6 Pere Segura, Barcelona, 22/02/2011 - 18:44

El vaig conèixer en una etapa al Consell Nacional. Agraeixo el seu testimoni de fermesa, bonhomia i patriotisme. Ja no hi milito a CDC. Pero gracies als que , dintre o fora de CDC. recullen la torxa dels que deixen aquest mon, Catalunya camina vers la llibertat plena.

#5 jordi, Barcelona, 22/02/2011 - 17:52

Només una precició. El PPC com molt bé diuen els altres comentaris era un partit nacionalista i socialista català. En els ambients politics li deien: el Partit Particular dels Colomines