Publicitat
Política · 13 de Desembre de 2012. 09:51h.

Mor l'històric del PSC Lluís Maria de Puig

Va ser president de l'Assemblea del Consell d'Europa

Mor l'històric del PSC Lluís Maria de Puig

Lluís Maria de Puig

El Partit dels Socialistes de Catalunya ha expressat el seu condol per la mort, ahir a la nit, de l’historiador i polític socialista Lluís Maria de Puig.

Lluis Maria De Puig, un dels polítics gironins més reconeguts i fundador del PSC, va ser escollit diputat per primera vegada l´any 1979, quan va ser el número 2 de la candidatura socialista encapçalada per Ernest Lluch. La seva activitat parlamentària es va prodigar durant tres dècades, primer com a diputat i després com a senador, fins el 2010. També va ser primer secretari i president dels socialistes gironins, havia presidit el consell nacional del PSC i durant quinze anys va ser membre de l'executiva del partit.

El dirigent socialista era conegut pel seu europeisme i la seva aposta pel regionalisme a Europa. Així, Va ser president de l'Assemblea de la Unió Europea occidental i posteriorment president del Consell d'Europa, essent reconegut com a president d'Honor de l'Assemblea Parlamentària l'any 2011 en reconeixement a la seva trajectòria.

Articulista, autor de 18 llibres i gran especialista en la Guerra del Francès, a partir del 2010, en deixar la primera línia política, Lluís Maria de Puig va tornar a la docència i la investigació. Actualment era el president del Consell Català del Moviment Europeu, president de la Fundació Ernest Lluch i president del Bugs World University Service de la Universitat de Girona.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat