Publicitat

Castells admet que el PSC només pot "repetir el tripartit o ser un complement de Convergència"

Moral de derrota

Antoni Castells, José Montilla i Joaquim Nadal, en una imatge d'arxiu

El conseller d’Economia, Antoni Castells, ha qualificat de “resignada” l’actitud del PSC davant les properes eleccions al Parlament de Catalunya. En declaracions a Catalunya Ràdio, en la primera entrevista després d’anunciar que no repetirà a la llista electoral de José Montilla, ha dit que “anem a aquestes eleccions amb una situació en què, desgraciadament, l’alternativa que sembla que es plantegi és ... una mica resignada, no? O bé de repetir el Tripartit o bé de ser un complement de Convergència. Cap d’aquestes dues coses no em semblen... no m’agraden. Jo crec que hem d’aspirar a ser el gran partit central de Catalunya, el partit capaç d’aglutinar una gran majoria de la societat i de guanyar-les”.

Castells ha avançat que al segon trimestre de l’any l’economia catalana tindrà un creixement positiu, del 0’1 %. Segons el conseller, aquesta dada i la del  trimestre anterior confirmen que l’economia ja ha tocat fons i que s’està recuperant: “L’última xifra que tenim de creixement trimestral de l’economia catalana, que és del segon trimestre d’aquest any, ens dóna un creixement positiu, 0’1 %. El primer trimestre va ser 0, pelat, per tant, ja vam poder dir ‘ja hem sortit de la recessió’, perquè ja no va ser creixement negatiu; el segon trimestre ja tenim creixement positiu”.

El titular d’Economia ha afirmat que al 2010 l’economia catalana tancarà en negatiu, però no tant com el conjunt de l’espanyola, i que l’any que ve hi haurà a Catalunya un creixement positiu i superior al de l’economia espanyola. A més, Castells ha tornat a defensar mesures de copagament per a les rendes més altes en alguns serveis, com la Sanitat, per fer més sostenible el conjunt del sistema.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 bb, Barcelona, 02/08/2010 - 19:51

the economist ha vuelto a ser demoledor con el papanatismo del govern!!!!!!!!!! ,,parece que han cogido gusto por prohibir todo aquello que no les gusta,,

#4 Robert Aguilar, Premià de Mar, 02/08/2010 - 18:45

M\'identifico plenament amb la decisió i amb l'actitud del Conseller Castells. És un lluitador i no es quedarà de braços plegats veient com el PSC es deixa arrossegar pel PSOE. Espero que ben aviat ens convidi a treballar al seu costat.

#3 joan, manresa, 02/08/2010 - 18:31

El Casal,18,20h.-Ni queda altre Sr.Castells,pactar amb el PP com a Euskadi.Tenin en compte que el PP pujará bastant,creyem..,i bastant...O CIU treu mayoría o pacta amb ERC om Reagru.o tindrem un bon sidral.El Sr.Montilla en no adelantar elec.ha perdut

#2 oriol, Granollers, 02/08/2010 - 17:32

Castells fuig perquè l'esquitxa la corrupció de l'Hotel del Palau Música

#1 Pere Fleix, Barcelona, 02/08/2010 - 15:05

La derrota que patirà el PSC a les eleccions serà recordada. La gent socialista que encara té una miqueta de vergonya, abandona el vaixell, és normal.