Publicitat
Política · 30 de Novembre de 2008. 16:36h.

'Mosso' sancionat després de fer un informe en castellà

Se li va ordenar traduir-lo al català i ho va fer parcialment

'Mosso' sancionat després de fer un informe en castellà

Un membre dels Mossos d'Esquadra, davant del seu vehicle

El director general de la policia catalana, Rafael Olmos, ha sancionat amb tres mesos de suspensió d'ocupació i sou i el trasllat obligatori amb la possible reducció de sou un caporal dels Mossos d'Esquadra de Girona que no va complir totalment una ordre per escrit de traduir al català unes diligències que prèviament havia redactat en castellà, segons informa el diari El Mundo.

En la resolució s'afirma que el policia va desobeir una ordre del seu superior, la qual cosa és qualifica com una "falta de caràcter greu". El caporal, que té el nivell C de català, va traduir les diligències després de rebre una ordre per escrit, però no va traduir ni la portada de l'informe ni algunes parts del mateix.

Un portaveu de la Policia catalana ha explicat a El Mundo que la sanció té en compte que no era la primera vegada que el caporal es negava a traduir unes diligències al català.

La divisió d'assumptes interns va obrir un expedient al caporal, que també redactava atestats en català, després que aquest es negués al principi a traduir les diligències, perquè va considerar que l'ordre vulnerava el seu dret a la llibertat d'expressió. Així mateix, va presentar una queixa contra l'ordre, que actualment està pendent d'un recurs que ha de resoldre el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#26 carles, barcelona, 01/12/2008 - 19:59

la verdad es que el cuerpo de policia autonómico esta afectado ideologicamente digan lo que digan o antepongan cualquier excusa disciplinaria.
viñeta crítica en portada en: elantinacionalista.blogspot.com

el antinacionalista, semanario antinacionalista.

#25 Catalans:Catalunya!, bcn, 01/12/2008 - 13:46

Si vol ser Mosso, en català, si no, que es faci policia o guardia civil. Catalans: pit i collons!

#24 Jordi, Teià, 01/12/2008 - 13:06

Ha costat molt d'esforç arribar a tenir un cos propi de policia. I a aquest senyor no l'obliga pas ningú a fer-se mosso. El que hi ha, és això: aquí tenim el nostre idioma, que és aquest. I si no li agrada, que es fagi guardia civil.

#23 mosso discapacitat, Barcelona, 01/12/2008 - 12:46

Aquí tenen la pàgina web dels mossos discapacitats als quals vol expulsar del cos el Sr. Saura, mirin-la i es sorprendran del tracte denigrant que rebem: http://ailmed.wordpress.com/

#22 mosso discapacitat, Barcelona, 01/12/2008 - 12:42

Vergüenza les tendría que dar al Tripartito y al Sr Saura como tratan a los discapacitados del cuerpo de policias que dirigen, discriminándolos y queriendo expulsarlos del cuerpo con un decreto que aprobaran en breve. Esa es la izquierda que representan