Publicitat
Política · 29 d'Abril de 2015. 14:59h.

Mossos bilingües

Convivencia Cívica es queixa perquè el cos policial només té el web en català i anglès

Mossos bilingües

Imatge del web dels mossos

Convivència Cívica Catalana, en un comunicat, protesta perquè "el govern català no respecta a les seves pàgines d'internet dels drets lingüístics dels ciutadans castellanoparlants". L'entitat ha realitzat l'informe "Els usos lingüístics del govern català a internet", on s'examinen els llocs web de les dotze conselleries que constitueixen el govern català.

"En concret, el 86% de la informació del govern autonòmic a internet no està disponible en castellà, llengua oficial i a més la llengua pròpia de la majoria de ciutadans residents en aquesta autonomia", lamenten, a més de denunciar que "són nombrosos els organismes de gran rellevància la informació no és accessible en espanyol. Per exemple, el web de la policia autonòmica no està disponible en català, només en català i en anglès".

"D'aquesta manera els consells per a la seguretat personal, les advertències sobre robatoris o els missatges als ciutadans no s'expliquen en castellà, però sí en anglès i en català", critiquen.

De la mateixa manera, "la web d'un servei tan essencial per a la ciutadania com els bombers, transferits al govern autonòmic, tampoc està en espanyol, igual que protecció civil on s'exposa a la població una cosa tan rellevant com els plans d'emergències a cas d'accidents o catàstrofes i l'enteniment haureu d'assegurar a tots", afegeixen.

CCC considera "indignant que el govern català es dediqui a inspeccionar i multar els ciutadans a les seves botigues amb l'excusa que no respecten drets lingüístics quan és el propi govern autonòmic el que no respecta els drets lingüístics de la ciutadania".

En aquest sentit anuncien que faran arribar el present informe "al Govern d'Espanya i a organismes competents en matèria lingüística de la Unió Europea sol·licitant formalment que el govern català respecti els drets lingüístics de la ciutadania en els seus mitjans electrònics".

Publicitat
Publicitat

46 Comentaris

Publicitat
#27 DaniD, Barcelona,histórica ciudad deCAT ESP EUR, 30/04/2015 - 15:06

Fins que els Mossos (manats clarament per un Govern nacionalista discriminatori) no respectin les lleis i la realitat plural bilingüe de Catalunya, jo, como a bilingüe català que parla català i castellà, em dirigiré a les institucions de la Generalitat en una de les 2 llengües oficials: el castellà.

#26 roser, igualada, 30/04/2015 - 11:57

De què es queixen, els bilingüistes? Al món que vivim l'únic bilingüisme útil és aquest: català (la llengua pròpia de Catalunya) i l'anglès (l'idioma franc universal). No calen més llengües.

#26.1 Pepe Martos, BCN, 30/04/2015 - 17:42

Eso será en tu pueblo, guapa.

#25 xavi, barcelona, 30/04/2015 - 11:49

Interior se gasta en Vitoria 60.000 euros en una bandera de España bordada en oro.
http://www.infolibre.es/noticias/politica/2015/04/23/interior_gasta_vitoria_000_euros_una_bandera_espana_bordada_oro_31811_1012.html.

Sin comentarios.

#25.1 alejandro, caracas, 30/04/2015 - 15:57

no sean tan falso e hipocrita, ustedes cuanto dinero no gastan en todo este proceso independentista

#24 Carlos Gomez, Bcn, 30/04/2015 - 11:43

I a Itaca nomes corruptes catalans. I en catala naturalment.
Que com els de casa ningu.

#23 brujix, Vic, 30/04/2015 - 11:41

Todo lo que hace la Generalitat se paga con los impuestos de todos, castallano-hablantes y catalano-parlantes. El Estatut de Autonomía reconoce ambas lenguas, catalán y castellano, como oficiales en Cataluña, por tanto lo lógico es que cualquier web institucional se exprese en ambos idiomas.