Publicitat
Política · 20 d'Abril de 2021. 16:45h.

Mossos de plastilina

Interior difon les normes d'utilització dels projetils de foam

El Departament d'Interior ha fet públic aquest dilluns part del protocol d'ús de les bales de foam per part dels Mossos d'Esquadra. El conseller Miquel Sàmper es va comprometre a difondre'l després que el febrer passat, en les protestes per l'empresonament de Hasel, una noia perdés un ull a causa d'un d'aquests projectils.

La informació, que s'ha penjat a la pàgina web dels Mossos, detalla que "cal l'autorització expressa" del comandament de l'equip per disparar la llançadora, però afegeix que "excepcionalment, i en casos d'extrema necessitat amb perill molt greu per a les persones, per als agents de policia o per als béns, es podrà utilitzar sense autorització del comandament superior immediat".

A més, s'hi precisa que, en casos d'ús de munició d'impacte, s'ha de disparar "de l'abdomen cap avall"; si la persona té un objecte llancívol, contundent o arma blanca, es pot adreçar a les extremitats. També es pot consultar la formació que reben els escopeters que les utilitzen i la traçabilitat que permet aquesta arma.

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha dit a pregunta d'e-notícies que "la publicació dels protocols correspon a una voluntat de transparència i a un compromís que el conseller va adquirir en seu parlamentària; i del conseller i els Mossos, amb el Síndic i les ONG".

Finalment, Budó ha afegit que "són protocols i són normes que estan sempre subjectes a revisions i s'està treballant dia rere dia per a millorar-los" i ha evitat entrar a valorar "criteris d'actuació dels operatius policials".

Els Mossos ja no van poder utilizar projectils de foam amb la furgoneta cremada per exigències de la CUP
Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 sanitat i escoles, pais de bojos, 20/04/2021 - 23:29

quant cobra aquesta personatge per no dir RES ???

#1 Pentinar el canari, Barna, 20/04/2021 - 17:09

Arreu del mon es fan servir tanquetes d'aigua a pressió, els brètols cauen xops a terrfa i seguidament foten el camp. No cal utilitzar bales de foam ni altres estris que puguin buidar un ull. Simplement s'els arruixa fort i punt. Vaja una manera de perdre el temps amb foams ni ósties per complicar.se la vida. Aixó es perdre el temps-