Publicitat
Política · 24 de Setembre de 2009. 09:41h.

Mossos donen sang per a protestar contra Interior

Denuncien "la manca d'efectius que tenim a Ponent"

Mossos donen sang per a protestar contra Interior

Els mossos protesten contra la seva situació a Ponent

Un total de 10 delegats del sindicat de Mossos CAT-ME i 3 agents voluntaris van realitzar una donació de sang a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida per "denunciar, una vegada més, la manca d'efectius que tenim a Ponent".

Amb aquest gest solidari, els mossos han volgut simbolitzar "la sang que pot arribar a perdre un company que vagi a un servei perillós i no pugui rebre el suport d’altres companys, justament per la manca d’efectius".

En aquest sentit lamenten que "hem arribat a una situació extrema i els Mossos de Ponent han passat un estiu molt dolent patrullant sols i sense companys amb els quals donar-se suport en cas d’aldarulls".

També denuncien el funcionament d'aquestes comissaries de Ponent, basat en "dos mossos sols que no poden ni cobrir les necessitats bàsiques i un agent que es queda atenent el telèfon i la vigilància del edifici de la comissaria". Això ha provocat que "algun company anés a treballar tenint febre per la responsabilitat de no deixar encara pitjor d’efectius" el cos policial a la zona.
 
Els mossos lamenten que "s’han incomplert promeses com la del delegat d’Interior a Lleida Pere Blasco que el novembre passat va anunciar 50 nous efectius per l’estiu a Lleida -no tan sols no els han portat, sinó que s’han endut efectius que van acabar les pràctiques el passat mes de juny-". "El comentari més escoltat dels Mossos de Ponent aquest estiu ha estat: “què anem a treballar o a prendre mal?”", recorden.

Els agents estan a la espera de "la reacció del departament d’Interior, però de moment, portem des del mes d’abril demanant un increment d’efectius i no es dignen ni a respondre els escrits que registrem a l’atenció del secretari de seguretat pública Joan Delort".

Des del sindicat CAT-ME "demanem l’increment immediat d’efectius -tot i que l’única forma possible és portar de moment mossos en plaça provisional- però demanem la provisió d’aquestes places al concurs de 2010 per a què tinguin així caràcter definitiu aquestes places i aquestes companys es puguin quedar a treballar a Ponent definitivament".

"Des del CAT-ME no pararem i si no ens escolten continuarem reivindicant amb mesures com aquesta d’avui, i altres més contundents, la manca d’efectius a Ponent", conclouen.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Jan lo ponenti, Lleida, 24/09/2009 - 21:00

menos mal que tenim al cat a lleida, felicitats amb molta diferencia sou els millors

sana fotlos canya fins reventar

#4 toni, barcelona, 24/09/2009 - 17:50

Que manquen efectius? Potser per fer la feina de policia sí que en falten, però per guanyar un sou més que digne i seure a les cadires fent d'administratius n'hi ha més de mil a tot Catalunya (i pujant!!), encara que el conseller davant el Parlament ...

#3 catalanet, Lleida (Països catalans), 24/09/2009 - 16:10

A ponent ja en tenim prou de Mossos xulos, maleducats i prepotents, no en vole més.

#2 Jordi, Bcn., 24/09/2009 - 14:08

Sino es teu contents... sempre es pot canviar de feina.

#1 Sara, Barcelona, 24/09/2009 - 10:22

No patiu, aviat el GENERALISSIM saura us enviara uns quants QUIILLOS de discoteca, que son els mes estudis i cultes son i lo que si tenen es experiencia en repartir hosties