Publicitat
Política · 13 d'Abril de 2018. 09:25h.

Mossos per Espanya

Prop de 300 agents creen una associació en defensa de la Constitució perquè "la gent perdi la por"

Mossos per Espanya

Prop de 300 agents dels Mossos d'Esquadra han creat la Unió de Mossos per la Constitució (UCM, Unió de Mossos per la Constitució), segons informa El País. S'han organitzat a cop de missatges de WhatsApp "superant molts temors", asseguren. De moment, són només "uns 300" de 17.000 mossos, repartits per les quatre províncies catalanes, "amb més presència a Barcelona i Tarragona, i menys a Girona i Lleida".

Diuen que "la idea és atrevir-se a sortir de les catacumbes en què volen tancar-nos i normalitzar el respecte a l'Estat Dret". El president de la nova associació constitucionalista de Mossos d'Esquadra és Ángel Gómez Sánchez, un mosso en actiu destinat a una comissaria de l'Hospitalet de Llobregat que fa més de 10.000 atestats l'any.

"L'associació sorgeix simplement de l'intercanvi lliure d'opinions entre gent amb la mateixa fe, per dir-ho d'alguna manera, i el nostre objectiu principal és que la gent perdi la por i que vegi que no passa res", explica. "Els 300 que som actuarem com a canal de captació d'una sensació molt més generalitzada del que sembla però que roman oculta per por", diu.

Asseguren trobar-se en "un conflicte civil, en el qual, davant el caire dels esdeveniments en aquesta comunitat autònoma, diferents sectors de la societat civil estan efectuant una presa de posicions, com la instauració, mitjançant secessió política, d'una fractura de la nació espanyola, que comporta una pèrdua de drets i llibertats en el marc d'un règim totalitari d'ideologia única basada en criteris etnicolingüístics, amb les consegüents seqüeles de pèrdua de conceptes bàsics com la igualtat davant la Llei, separació de poders i altres com ara el genocidi cultural mitjançant la repressió de l'ensenyament, i de la història i manifestacions culturals del grup humà majoritari no catalanoparlant".

Els portaveus de la nova associació, que no demana ni tan sols quotes als seus socis i que s'ha donat d'alta a Madrid perquè "només busca unir afinitats", entenen que en la societat catalana s'ha teixit "una escrupolosa i pacient teranyina en forma de xarxa clientelar que s'estén per l'Administració pública autonòmica (i l'entramat civil vinculada a aquesta) mitjançant subvencions o contractes derivats de concursos públics".

Asseguren que "l'Estat ha deixat venut a un sector important de la societat catalana i nosaltres el que hem fet és ocupar aquest buit, recollir un testimoni abandonat, mullar-nos per reconduir l'Estat Dret". No obstant això, no deixen de ser un nombre minoritari del col·lectiu de Mossos d'Esquadra (el 2% de la plantilla), que se sent "acorralat" per la situació creada arran del procés independentista.

Publicitat

67 Comentaris

Publicitat
#30 Ram, Terrassa, 15/04/2018 - 10:23

Los Mossos son un cuerpo más de la seguridad del Estado, porque Catalunya forma parte del Estado...todo normal, lo anormal es que haya dentro de este cuerpo separatistas que puedan poner en peligro al Estado, y si lo hacen lo tendrán que pagar muy caro.

#29 DEFENSAD, MADRIT, 14/04/2018 - 10:54

Que i fan i que i pinten aquests tres-cents Mossos espanyolistes a Catalunya.
Paguemels-hi el bitllet cap a la Illa del Peregil a fer practiques i a la tornada que ingressin directament al cos de la guardia civil ó a la legió estrangera

#29.1 Albert, BCN, 14/04/2018 - 12:15

Para decir tonterias y destilar odio, no hace falta que opines

#29.2 Cataluña=España, Yo, 14/04/2018 - 12:58

Su trabajo y tú no eres nadie para organizar nada que bastante tendrás en organizar tu interior al sentir tanto odio

#29.3 Alejandro, Barcelona, 14/04/2018 - 13:05

Defensad. Es que estamos en un país con democracia donde cada individuo ejerce su derecho al libre pensamiento por eso los hay de derechas, de izquierdas, de centro, liberales, y de pensamiento único como los indepen. ¿No decís que vosotros sois los más democráticos del mundo? Pues no se nota.

#28 Binomio 3, Capdepera, 14/04/2018 - 08:57

Resulta impresionante,el adoctrinamiento nacionalista de una buena parte de la sociedad catalana.Esperemos que esto se solucione,antes de que sea demasiado tarde.Padres contra hijos,hermanos contra hermanos,y muchos buenos amigos, son ahora odiosos enemigos.
Esto mismo ya se vivió antes en Europa,y tuvo terribles consecuencias.

#28.1 Kordi, Vilassar De Mar , 14/04/2018 - 17:52

Va, vinga! Padres contra hijos.... Hahahah el que no ha fet el fútbol ho farà la política! Sou tan demagogs. Això sí, el tema ben après : adoctrinados, violència... Sou penosos! Sort en teniu que hi ha mossos que us defensaran, constitucionalistes de pega!

#27 xaviee, sant andreu de la barca, 13/04/2018 - 21:55

doncs q es facin de la policia pega iaias i q sen vagin a cagar fora de la republica. uns quants fascistes menos.. adeu

#27.1 opinador, Barcelona, 14/04/2018 - 09:14

es curiosa la memoria, se ha cubierto con un tupido velo cuando los mossos apalearon a unos crios en la plaza Cataluña el 15M

la policía es policía, aquí y en China, y actúa como tal, y no son precisamente hermanitas de la caridad, ninguna

por cierto, de qué república hablas?

#27.2 DEFENSAD, MADRIT, 14/04/2018 - 11:02

Daurien ser alguns d'aquests tres cents els que varen estomacar als del 15M.
Els nostres Mossos no estomaquen a nens i àvies, tal com ja es va demostrar el passat 1 d'octubre
Cosa que no es pot dir de la guardia civil i la policia nacional

#27.3 Oriol c, Terrassa, 14/04/2018 - 11:47

l’actuacio de Mossos pel 15M es exemple de la diferencia entre Catalunya i España.
Arrel de nefasta actuacio del 15M es van produir canvis a nivells de cupula, van prohibir bales de goma, van modificar protocols d’actuacio.
Arrel de nefasta actuacio de GC i PN el 1O, s’ha ascendit al responsable, han condecorat als polis i els hi apujaran sou.

#27.4 Cataluña=España, Yo, 14/04/2018 - 13:03

Jijiji que eres un crío que sois unas ovejas y hacen con vosotros lo que quieran. La vida es más bella que todo esto. Sé feliz y deja vivir

#26 Pedro, Barcelona, 13/04/2018 - 21:17

Mosso d'esquadra unionista = Guardia Civil independentista

algo no cuadra verdad?

huele a mercenarios

#26.1 Chulapo, Madrid, 14/04/2018 - 09:45

Padre de pedro y madre de pedro eran hermanos...entonces....pedro=r etrasao...eso...te cuadra mas????....jajajajaja