Publicitat
Política · 5 de Març de 2019. 18:26h.

Mossos sota sospita

Pérez de los Cobos acusa la Policia de la Generalitat de posar en avís la gent

El coronel de la Guàrdia Civil i coordinador de l'operatiu policial de l'1-O, Diego Pérez dels Cobos, ha acusat els Mossos d'Esquadra d'avisar els organitzadors del referèndum del pla d'actuació que havia dissenyat la Policia de la Generalitat i fer una crida perquè "anés el nombre suficient de gent" perquè "no poguessin actuar".

De los Cobos ha acusat la Policia de la Generalitat de "fer una crida perquè acudís el suficient nombre de gent perquè a les 6 del matí, quan es personessin els Mossos, es trobessin el suficient nombre de gent perquè no poguessin actuar." "A més se'ls havia traslladat que especialment serien mesurats si en aquests grups hi havia gent gran, nens o col·lectius vulnerables", ha afegit.

El coronel de la Guàrdia Civil ha afirmat que els agents que es van personar a les escoles el cap de setmana de l'1-O van tenir "la finalitat contrària de la que es pretenia amb la resolució". "El que es traslladava per part de Mossos que acudien als locals era que estava prohibida la celebració i que per al dia 1 d'octubre, a les 6 del matí, el local hauria d'estar desallotjat".

"Si no es personarien ells a aquest efecte i haurien d'actuar, sempre que no hi hagués tal massa de ciutadans que ho dificultés, ja que ells sempre actuarien amb la mediació i contenció i que en cap cas farien ús de la força", ha assegurat el coronel de la Guàrdia Civil.

De los Cobos ha manifestat que "després vam saber que aquesta circumstància va ser coneguda pels convocants del referèndum per fer una crida de manera que es configurés a les escoles, amb anterioritat a les 6 del matí, aquest escenari que s'havia definit pels Mossos d'Esquadra com aquell que anava a impossibilitar la seva actuació".

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#7 Tabarnés puro, Barcino, 05/03/2019 - 22:16

Mi cuñado purrinaci que participó en la asonada bolivariana se ha jactado de esto mismo en todas las comidas familiares. Pues ahora a ver cómo se lo explican a los jueces. Ya veo a más de uno haciendo guardia en Chafarinas... Jajajajaja!!

#7.1 Soloesmiopinion, Tabarnia, 06/03/2019 - 06:47

Tu cuñado puede decirlo y jactarse, pero si ahora tú dices lo mismo eres un facha españolista. Paradojas del procesisme....

#7.2 Tabarnés puro, Barcino, 06/03/2019 - 08:05

Exactamente: lógica prusesaire, que es como la yenka.

#6 Jose, Castelldefels , 05/03/2019 - 20:22

Disolución e integración forzosa de todos sus miembros en la Guardia Civil, alguno que yo me sé a hacer guardias en la valla de Melilla, me meoooooo de la risa

#4 Arnau, Barcelona, 05/03/2019 - 18:54

Ja es hora de destapar tota aquesta crosta que tapa la politització que han fet els acusats del cos d'ordre públic. I ja seria hora de veure el Drapaire assentat a la banqueta, que s'ha carregat la possible confiança que tenien fins el moment. L'única solució després del desgavell que han causat es que passin sota les ordres de l'Estat.

#3 acasita, Vic, 05/03/2019 - 18:45

Disolución por un número suficiente de años (no menos de cincuenta) de un cuerpo armado . No hay que jugar con fuego , ni poner en manos de irresponsables juguetes altamente peligrosos . Y las armas lo son .

#2 Destroyer 2.0, Barcelona, Tabarnia, España., 05/03/2019 - 18:44

Los Mossos son la policia política de los golpistas. Las SS de odium cultural y del resto de racistas supremacista. Deben ser disueltos de inmediato. ¿Para que querían las armas de guerra?. En Tabarnia lo tenemos claro.