Publicitat
Política · 7 d'Octubre de 2009. 17:59h.

"Múgica havia d'anar al Govern d'Armada"

El Defensor del Pueblo, que ha recorregut contra l'Estatut, havia de ser ministre de Sanitat després del 23-F

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, ha insistit durant la presentació del seu segon llibre autobiogràfic, Memòries. Temps de Construir, a l'hotel Majestic, que l'actual Defensor del Pueblo, Ernique Múgica, va sondejar els militars per a la formació d'un govern encapçalat per un militar abans de l'intent de cop d'Estat del 23 de febrer de 1981. Pujol ha revelat, que el Defensor del Poble, qui ha recorregut contra l'Estatut, era un dels noms que "hi havia d'anar al Govern d'Armada" com a ministre de Sanitat.

L'exlíder de CiU escriu en el llibre que "el PSOE tenia una autèntica obsessió per fer caure Suárez. Una prova és la visita que el destacat líder socialista Enrique Múgica m'havia fet abans de l'estiu del 1980 a la meva casa de Premià de Dalt per preguntar-me com veuríem que es forcés la dimissió del president del Govern i la seva substitució per un militar de mentalitat democràtica. Li vaig manifestar el meu desacord total. Aquesta visita, juntament amb altres fets, parla d'una pressa molt gran dels socialistes o de bona part dels socialistes per arribar al poder. Tot molt poc responsable", segons recull El Periódico.

L'actual Defensor del Pueblo va recórrer l'Estatut de Catalunya davant el Tribunal Constitucional l'any 2007. També ha realitzat informes crítics amb la política lingüística del Govern. Malgrat ser un dirigent històric del PSOE, Múgica va ser escollit per al seu actual càrrec a proposta del Govern de José María Aznar.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#14 josepxicot, barcelona, 08/10/2009 - 18:40

Tambè a la llista del govern encapçalada
pel Gral. Armada hi eren:en Sole turà,Ta
mames,Ferrer Salat,Carrillo.Felipe Gonza
lez y tot una representació de les forçes
políques d´aquella època.Un tutti colori.

#13 Hug, Begur, 08/10/2009 - 18:36

El llop cuidan les gallines. Al final tindrem que donar una medalla a en Tejero. La historia oficial d´espanya es pura bazofia

#12 berilio, barcelona, 08/10/2009 - 13:26

Esto sólo asombra a los desinformados.A estas alturas ya se sabe que todos los alrededores de las Cortes estaban tomados por el CNI y que el Comandante Cortina dirigía las operaciones del autogolpe.Hasta el mismo Suárez lo esperaba y Mellado también.

#11 Guillem, Barcelona, 08/10/2009 - 10:40

Us faig memòria que en Reventós, secretari general del Psc, també va sopar amb l'Armada a Llleida poc abans del cop d'estat. Per cert, la Balletbó la varen deixar sortir del Congrès perquè estava prenyada. Resultat final, el cop va triomfar.

#10 Hug de Mataplana, La Catalunya lliure, 07/10/2009 - 20:54

Espanya té com a ombudsman un ultranacionalista espanyol "defensor" sectari de determinades tendències per sobre d'altres, a qui s'ha relacionat amb qüestions tan democràtiques com els GAL i el cop del 23F... Esclar que si hi ha franquistes al TC...